Ishrana Novaka Đokovića Foto: Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Legendarna teniserka, Bili Džin King, ne krije da obožava Novaka Đokovića, a sada je u centru pažnje teniskog sveta zbog želje da pokrene priču o promeni teniskih pravila.

Legendarna teniserka je tokom karijere osvojila 129 turnira, 12 grend slemova u singlu i još 18 u dublu, te je jasno kakvu reputaciju ima.

Tvrdi da bi promene doprinele u popularnosti sporta među mladim ljudima.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne mogu da podnesem sistem bodovanja. Mislim da je teško privući nove ljude u sport, posebno mlade. Trebalo bi da se oslobodimo 15, 30, 40. Trebalo bi da imamo 1, 2, 3, 4. Ako moraš da pobediš sa dva, onda na tri igraju se dva poena zaredom ili nešto slično, ali se oslobodimo 15, 30, 40“, kaže Bili Džin, te nastavlja:

„Svaki igrač bi trebalo da ima svoje ime i broj. Zašto? Moramo da promovišemo naše igrače kao što to rade u svim drugim sportovima. Pogledajte košarku, fudbal, bejzbol – svi imaju svoje ime i broj.“

Veliko je pitanje da li će se teniska pravila nekada promeniti, ali inicijativa Bili Džin neće proći bez reakcija.

„Čestitam Novaku Đokoviću na 370 grend slem pobeda. Ostalo ti je još mnogo tenisa da igraš, samo nastavi. A kada odlučiš da se penzionišeš, trebalo bi da se kandiduješ za predsednika Srbije“, rekla je svojevremeno Bili Džin King na društvenoj mreži „Iks“.

BONUS VIDEO Konferencija Đokovića, Troickog i Međedovića posle pobede nad Grčkom u Dejvis kupu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar