Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Španski teniser Rafael Nadal priprema se za Australijan open na turniru u Brizbejnu.

Nadal u prvom kolu Brizbejna ima zakazan meč sa Dominikom Timom, a pošto je pauzirao punih godinu dana zbog povrede kuka i zbog činjenice da ima 37 godina i da u 2024. puni 38, mnoge zanima dokle će igrati.

PROČITAJTE JOŠ:

Nedavno je bilo priče da će igrati još ovu sezonu i da će se onda povući, ali to izgleda nije Rafina „crvena linija“.

„Problem u vezi sa tvrdnjom da će ovo biti moja poslednja sezona je u tome što ne mogu 100 odsto da predvidim šta će se dešavati u budućnosti“, rekao je Nadal u Australiji.

„Zato kažem ‘verovatno’. Jasno je da je velika šansa da mi je ovo poslednji put da igram u Australiji. Ali ako budem ovde sledeće godine, nemojte mi reći: ‘Rekao si da će to biti tvoja poslednja sezona’. Jer ja to nisam izgovorio. Nikad ne znaš šta će se desiti. Ne mogu da predvidim kako ću se osećati u narednih šest meseci. Ne mogu da predvidim da li će mi moje telo dozvoliti da uživam u tenisu onoliko koliko sam uživao u poslednjih 20 godina“, dodao je Španac.

Nešto ranije je u razgovoru za El Pais opisao i kada će daleko izvesnije znati da li će igrati dalje od 2024, ili neće.

„Kada stignem u Pariz, znaću da li mi je ovo poslednja godina. I to će biti prethodno najavljeno. Do tada će proći pet meseci i ja ću znati u kakvoj sam situaciji. Čovek može da oseti ove stvari, ali dok ih ne oseti, ne može ništa da uradi. Pokušavam da se dovedem u poziciju da se za nekoliko meseci borim za stvari koje želim“, tvrdio je Nadal.

BONUS VIDEO: Novak Đoković, 400 nedelja prvi na svetu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar