Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Španski teniser Rafael Nadal kaže da je meč protiv Novaka Đokovića odigrao na vrhunskom nivou.

Ništa manje, po njegovim rečima, ne bi bilo dovoljno da se savlada srpski as, koga je Nadal pobedio sa 6:2, 4:6, 6:2 i 7:6 (4) za četiri sata i 12 minuta igre u četvrtfinalu Rolan Garosa.

PROČITAJTE JOŠ:

Revanširao mu se za prošlogodišnji poraz u četiri seta u polufinalu istog turnira, a sve vreme ga je bodrila pariska publika.

„Dobro veče. Previše emotivno za mene, danas je bilo neverovatno igrati ovde i: hvala, hvala, hvala svima! Meni ovo mnogo znači, svi znaju koliko mi je važno da igram ovde“, rekao je Nadal na francuskom jeziku.

Dodao je da je to najbitniji turnir u njegovoj karijeri, još jednom se zahvalio svima i naglasio koliko mu je podrška bitna.

„Ne postoji mesto kakvo je ovo. Bez sumnje. Ovo je najbitniji teren moje karjere i najposebniji. Kao što sam rekao, osećam ljubav svih u Parizu i to mi mnogo znači“.

Naveo je i šta mu znači da pobedi najboljeg tenisera planete. Iznenadio je i samog sebe, kaže.

„Pobediti Novaka, za to postoji samo jedan način: da igraš na svom najvišem nivou od prvog do poslednjeg poena. I večeras je bila jedna od onih magičnih večeri za mene. Neočekivani nivo igre“, iskreno će Rafa.

„Vidimo se za dva dana, to je sve što mogu sada da kažem“ dodao je Nadal, koji će u polufinalu igrati protiv Aleksandra Zvereva.

BONUS VIDEO: Barbara Šet za Nova.rs otkrila kakav je Novak kada se ugase kamere

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare