Novak Đoković i Danil Medvedev
Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Danil Medvedev, ruski teniser, govorio je o Mastersu u Rimu, a prvi meč na tom turniru očekuje ga u subotu protiv Džeka Drejpera.

Prethodnih sezona Medvedev je bio kritikovan zbog igre na šljaci, ali je prošle godine osvojio titulu na Mastersu u Rimu.

Sada će imati težak put do odbrane tog trofeja, ali je dobra stvar što sa Novakom Đokovićem može da se nađe tek u finalu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim da je Novak Đoković glavni favorit za titulu, on je i prvi nosilac, ali i ja sam ovde. Moja forma je u usponu, u Monte Karlu sam odigrao nekoliko mečeva, pa stigao do četvrtfinala u Madridu. Dobro se osećam, to je bila lakša povreda. Nadam se da će sve biti u redu“, rekao je Medvedev.

Srbina smatra za jednog od najboljih sportista na svetu, ali veruje u pobedu protiv njega na šljaci.

„Novak je na svim podlogama odličan, ali je na šljaci najranjiviji. Trava i tvrdi tereni mu najviše odgovaraju, na njima je nezaustavljiv. Verovatno bi mnogo više titula osvojio na šljaci da nije Rafaela Nadala. Ali to može da se kaže i za Rafu, da bi mnogo više osvojio na betonu ili travi da nije bilo Novaka. Međutim, i pored toga što je najranjiviji na šljaci, Đoković je uspeo da osvoji tri puta Rolan Garos, dva puta Monte Karlo, tri-četiri puta Rim (šest puta), nisam siguran… Sve je to neverovatno, Đoković je jedan od najboljih sportista na svetu.“

Novak brani samo 200 bodova u Rimu, jer je prošle sezone stigao do četvrtfinala, gde je bolji bio Holger Rune.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar