Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Srpski teniser Hamad Međedović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Štutgartu, pošto je u osmini finala izgubio od Aleksandra Bublika iz Kazahstana 6:1, 7:6 (7:4).

Bublik je podsetio koliko uz sve „bubice“ i svoj ekscentrični karakter, ipak ume da bude opasan kada igra na travnatoj podlozi.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije slučajno Bublik slučajno prošle godine osvojio titulu u Haleu, mada je Međedović imao svojih šansi u drugom setu.

Prvi je već bio jednosmerna ulica pošto je Bublik neuporedivo bolje realizovao poene na svoj servis, bolje je riternirao, imao više vinera (7:3) i manje neiznuđenih grešaka od Hamada (4:6).

Bublik je stoga napravio dva brejka, prvi u četvrtom gemu za 3:1, a onda drugi u šestom za 5:1 posle čega je odservirao za set bez ikakvih problema. Hamadu ostaje žal što je propustio brejk šansu već u prvom gemu meča i da nije, situacija bi se drugačije razvijala.

Tokom drugog seta je Međedović spasao jedinu brejk loptu, posle čega je poklekao tek u taj-brejku. Meč je ukupno potrajao jedan sat i 20 minuta. Međedović je 131. teniser sveta, dok je Bublik 17. na ATP listi.

Kazahstanski teniser će u četvrtfinalu turnira igrati protiv Italijana Lorenca Musetija. ATP turnir u Štutgartu igra se za nagradni fond od 812.235 evra.

BONUS VIDEO Novak operisan: Koliko će trajati oporavak? – Prof. dr Dragan Radanović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar