Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Nekadašnji grend slem šampion Mats Vilander kaže da je Karlos Alkaraz "stradao" zbog načina igre Novaka Đokovića i zbog sopstvene tenzije.

Novak se u petak plasirao u finale Rolan Garosa pobedom u četiri seta nad Špancem 6:3, 5:7, 6:1 i 6:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Treba napomenuti da je Alkaraz od rane faze trećeg seta bio veoma daleko od svog maksimuma jer su ga pogodili grčevi, zbog kojih je morao na stolicu i predao je gem i brejk za 2:1 u trećem setu.

Lekar mu je pomogao tek toliko da ostane na nogama do kraja i nije mogao bolje od po jednog gema u trećem i četvrtom setu.

„Ovo je izazvao Novak, samo Novak. Razlika između toga kako se Novak kreće, čak i kada je iscrpljen, u poređenju sa Karlitosom je velika razlika. Nikad nisam video ovo od Karlosa i Novak je jasno pokazao i izložio slabost u njemu“, rekao je Vilander, stručni analitičar Eurosporta.

„Mislim da je bilo velike tenzije i stresa u Karlosu, sigurno. Nisam čuo da je ranije imao problema sa grčevima, ne mogu ni da zamislim da nije imao vanserijsku pripremu za meč, pa mora da je stres bio uzročnik“, dodao je Vilander.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Šveđanin je potom objasnio i zbog čega misli da je Alkaraz bio primoran da se više kreće po terenu. Kada to radi u punoj snazi, bukvalno je neprobojan kao zid i pogađa neke nestvarne udarce, ali se tako dešavaju i ovakve stvari jer se igra bez rezerve.

„Karlos Alkaraz je prosečno trčao 20 metara do svog problema sa grčevima. Odigrali su 155 poena i to je 3.000 metara, to je 30 puta po 100 metara sprinta za dva sata. Ne hoda, on sprinta za sve. Novak je tu daleko izverziraniji i Karlos možda nije tako dobro čitao igru, pa je bio prinuđen da trči više koraka“, rekao je Vilander.

Đoković će svoje sedmo finale Rolan Garos igrati protiv Kaspera Ruda ili Aleksandra Zvereva koji se sastaju u petak uveče.

BONUS VIDEO: Đoković 12. put u polufinalu Rolan Garosa – najgledaniji teniski meč ove godine