Martina Navratilova osula paljbu po Novaku Đokoviću
Foto: EPA/NIC BOTHMA

Martina Navratilova, legendarna teniserka, pričala je o Novaku Đokoviću i potencijalnom kraju karijere srpskog tenisera.

Novak ima 37 godina, ove sezone nije uspeo da osvoji niti jednu grend slem titulu, te je ostao na 24 takve, ali se domogao zlata na Olimpijskim igrama, što je bio glavni cilj.

„Dobio je što je želeo, zlatnu olimpijsku medalju, ali mislim da i dalje želi u 25. grend slem titulu kako bi imao jednu više od Margaret Kort. Vreme ne radi za njega, i možda je već pomalo i potrošen, jer u poslednjem meču u Njujorku nije ličio na sebe. Sve je u tome koliko je još ostalo vatre u njemu. Ako ta vatra još gori, nikada neću reći, ne bi trebalo da igraš, jer to neće narušiti njegovo nasleđe. On je neverovatno dobar“, rekla je Martina Navratilova za „Sky sports“.

PROČITAJTE JOŠ:

Pomenula je i Jelenu Đokoviću, odnosno podsetila na Novakovu ulogu oca i muža.

„Sigurna sam da mu supruga govori, ‘vreme je da završiš karijeru, koliko ti je toga još potrebno?’ Možda još samo jednu. S druge strane, ako osvoji Australijan open, on će svakako želeti da igra na Rolan Garosu i Vimbldonu, zar ne? Neće prestati tek tako. To je na njemu. U svakom slučaju, ne možete da ga kritikujete jer ima fantastičnu karijeru. Ja bih se verovatno povukla, ali ako voli da igra, što da ne uradi to?“, zaključila je Martina.

Navratilova je u karijeri osvojila 18 grend slem titula, a bila je i prva na svetu.

Đoković će sredinom septembra igrati za Srbiju u Dejvis kupu, a onda bismo mogli da ga gledamo na Mastersu u Šangaju u oktobru.

Podsetimo, Novak je na US Openu poražen u trećoj rundi od Alekseja Popirina.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare