Do petka uveče nije znao da li će igrati u Monaku, u subotu doleteo, napravio senzaciju na ATP nivou, a sada u utorak igra sa Novakom Đokovićem.

Ivan Gahov, ruski teniser, nepoznat je mnogim ljubiteljima tenisa. To i ne čudi jer je pre meča sa Mekenzijem Mekdonaldom kada je upisao prvu ATP pobedu do tada odigrao samo jedan meč na ovom nivou.

PROČITAJTE JOŠ

Najveća nagrada mu je što će sada odmeriti snage sa Novakom Đokovićem u utorak ne pre 14.15 (Sport klub 1 HD).

„Bez reči sam. Još ne mogu da verujem. Čak i kada sanjam, mislim da je teško razumeti i objasniti šta se dogodio u poslednjih nekoliko dana. Bez obzira na bodove i novac koji ću zaraditi, najbolja nagrada je igrati protiv najvećeg svih vremena. To je ono najbolje što sam mogao da tražim“, poručio je Gahov pre meča.

I ovo još jednom pokazuje da je 198. teniser sveta gotovo potpuni anonimus, što nije slučaj u mnogim drugim sportovima.

Nije znao da će u petak igrati na mastersu jer mu je bilo neophodno da Janik Hafmanm Roberto Karbaljes Baena, Aleksandre Miler i Kventin Alis budu sklonjeni sa njegovog puta. Svi su igrali na drugim turnirima, nisu imali vremena za kvalifikacije i Rusu se otvorio žreb.

Čekao je do petka do 21 čas, a onda je u 08.18 sleteo u Monaku. Pobedio je istog dana Adrijana Manarina, srušio je i mladu nadu Luka van Ašea i stigao do glavnog žreba. Onda su mu žreb i jedna pobeda pomogli da ostvari san.

„Zaista volim Novaka, tako da uvek navijam za njega. Igrao je lude mečeve protiv Nadala i Federera, tako da mi je velika čast. Ali, i pored poštovanja, pokušaću da odigram taj duel s njim kao da je još jedan običan meč. Svi smo mi ljudi, znam to. Mada ponekad mislim da Novak nije. Međutim, svi imamo slabe tačke i ja ću pokušati da nađem Novakove.“

Voli fudbal, navija za Real Madrid, ne propušta trke Formule 1 (možda će upoznati i Šarla Leklera koji tu živi) i snuker. U tenis se zaljubio kada je Marat Safin savladao posle pet setova Rodžera Federera na Australijan openu 2005. godine.

Ponekad odigra partiju FIFA sa Danilom Medvedevim ili drugu fudbalsku igru, preselio se najpre u Valensiju, a onda i u Barselonu gde danas živi.

„Pomogao mi je prošle godine oko odeće, jer nemam sponzora. Danil je takođe moj dobar prijatelj i zajedno igramo neke igrice, dok mi je Hačanov ovde čestitao posle svake pobede.“

BONUS VIDEO Nestvaran poen Đokovića i Medvedeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar