Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Akapulka, turnira iz serije 500, pošto je savladao 73. tenisera sveta Stiva Džonsona sa 6:7(5), 6:4, 6:3.

Pobegao je srpski teniser sa ivice provalije i uspeo da zakaže meč sa Sonvoom Kvonom, Korejcem koji je trenutno 76. na ATP listi.

Kakav duel je dobio Lajović svedoče i sledeći podaci. Imao je brejk, ali je ispustio prvi set, vratio se u drugom i u trećem izbegao „viđen“ poraz.

Džonson je u odlučujućem setu imao 2:0 i pet brejk šansi u trećem gemu, i Lajović je preokretom uspeo da slavi.

PROČITAJTE JOŠ

Rano je srpski teniser došao do brejka (2:1), ali je Amerkanac znao da uzvrati i poravna na 4:4. Otišao je prvi set u taj-brejk, imao je Duci mini brejk za 5:4, međutim, Džonson mu je oduzeo dva puta servis i prvi napravio korak ka pobedi.

Malo je nedostajalo da Amerikanac stigne i do trijumfa. Brejkom je poveo sa 3:2 u drugom setu, ali je Lajović odmah uzvratio istom merom i na 5:4 ugrabio treću šansu da produži meč.

Nije dobro srpski reprezentativac počeo odlučujuću deonicu… Opet mu je Džonson u ranoj fazi oduzeo servis, međutim, to je bilo sve od 73. tenisera sveta.

Gubio je Lajović sa 0:2, suočio se sa pet brejk lopti, borio se lavovski i pobegao sa ivice ambisa!

Spasao je svih pet brejk šansi i to mu je dalo snagu za veliki preokret. Stalno je vršio pritisak na rivala koji mu je duplom servis greškom poklonio brejk za 2:2.

Uspeo je Lajović da veže pet osvojenih gemova i novi brejk, i pored kraće rasprave sa sudijom, ali ga to nije poremetilo da trijumfuje posle dva časa i 31 minuta.