Novak Đoković i Kasper Rud Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Norveški teniser Kasper Rud nema nikakve sumnje u to da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena. U intervjuu za "Eurosport", Rud je istakao da Đokovićevi uspesi, titule i statistike čine ga nedvosmisleno najboljim.

Novak Đoković je tvrda kosti za glođanje i sigurno zaslužuje da bude smatran najboljim svih vremena. Nema nikakve dileme posle svega što je osvojio,“ rekao je Rud.

PROČITAJTE JOŠ

Rud, trenutno deveti teniser sveta, izgubio je prvih pet mečeva protiv Đokovića bez osvojenog seta, ali ga je ove godine pobedio na turniru u Monte Karlu. Takođe je spomenuo da je njihov četvrtfinalni susret na Rolan Garosu izostao zbog Đokovićeve povrede meniskusa.

Rud je posebno naglasio Đokovićevu sposobnost da osvoji sve moguće turnire, uključujući i ovogodišnje zlato na Olimpijskim igrama, kao ključnu tačku njegove karijere.

Što se tiče smene generacija u tenisu, Rud je primetio da je ovo prva godina od 2002. da nijedan član „Velike trojke“ (Đoković, Nadal, Federer) nije osvojio nijedan grend slem trofej. Pohvalio je mlade talente, Janika Sinera i Karlosa Alkaraza, koji su ove godine dominirali i osvojili po dva grend slema, naglašavajući njihov agresivan stil igre i visok nivo tenisa.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare