Karlos Alkaraz
Karlos Alkaraz ; Foto: WANG Zhao / AFP / Profimedia

Još jedna loša vest za Karlosa Alkaraza...

Drugi teniser planete je odlučio da se oglasi nakon što je odustao i od turnira u Bazelu. Očekivalo se da upravo u Švajcarskoj nastavi poteru za Novakom Đokovićem koji je trenutno prvi teniser sveta i da tu pokuša da podigne pritisak pred kraj sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, deluje da bi sledeći put mogao da ga napadne na mastersu u Parizu. Ili ipak ne? Alkaraz je prošle godine propustio kraj sezone zbog povrede, a onda kasnije i Australijan open početkom ove. Bio je to veliki udarac za ovg mladića, a iako je pokušao da izbegne taj scenario opet su se ljudima u glavi popalili alarmi.

„Nažalost, neću moći da igram ove godine u Bazelu. Imam problem sa zapaljenjem plantarne fascije u levom stopalu i umor mišića u donjem delu leđa zbog čega mi je bio neophodan tretman da bih mogao da odigram ostatak sezone. Nadam se da se vidimo uskoro“, napisao je Alkaraz.

I upravo taj glagol nadati se je učinio da navijači ozbiljno strepe. Alkaraz nije potvrdio kada će se sigurno vratiti, ali svi znaju da je primarni cilj da bude spreman za masters u Parizu koji je na programu od 30. oktobra do 5. novembra. Ostaje da se vidi da li će moći da igra na najvišem nivou jer je evidentno da od US Opena ne uspeva da igra sa onim intenzitetom koji ga je krasio ranije.

Mnogi su mislili da je namerno odlučio da obori ritam da bi proverio da li može da pobeđuje i kada nije na najvišem nivou, ali deluje da mu je telo postavilo limite. Sve ovo ide u prilog strepnjama da bi zbog tih intenzivnih pokreta sebi mogao ozbiljno da skrati karijeru… Ipak, ostaje vera da će uspeti da se vrati vrlo, vrlo brzo.

BONUS VIDEO Novak Đoković preko Alkaraza do nove titule u Sinsinatiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar