Drugi reket sveta Novak Đoković nije uspeo da uzme drugi set Karlosu Alkarazu, ali je u tom delu igre imao neke spektakularne poteze.

Na 5:4 za Alkaraza i u momentu kada je Novak imao prednost na svom servisu, Đoković je pokazao kako se maestralnom defanzivom može doći do efektnog poena.

PROČITAJTE JOŠ:

Bio je srpski igrač pod pritiskom jer je promašio prvi servis koji ga generalno nije služio u drugom setu, pa je posle drugog Alkaraz odigrao ritern i ušlo se u razmenu.

Alkaraz je odmah posle riterna ispalio moćan forhend, krenuo je napred i Novaka je malo poslužila mreža, pa se loptica od vrha odbila u polje Španca koji je veoma dobro uštopovao i spustio pod mrežu.

Đoković je uspeo da je stigne i pogodio je vrhunsku skraćenu dijagonalu koju je Karlos probao da stigne i samo je u trku pao na travu, pogledavši zapanjeno preko mreže.

Novak je odmah posle tog poena počeo da priča sa publikom koja je u finalu uglavnom i otvoreno na strani njegovog protivnika i gestikulirao rukom kao da poen nije loše odigran.

Za poen je Novak od navijača na Centralnom terenu dobio ovacije, ali takve poteze nije ponovio još mnogo puta do kraja seta.

Odveo ga je u taj-brejk, tamo je ušao u nervozu, promašio je nekoliko bekhenda i onda je Alkaraz fantastičnim riternom na set lopti, dobio drugi deo igre sa 7:6.

BONUS VIDEO: Novak povikao ka svom boksu, tražio jedan savet za Alkaraza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar