Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Još jednom je srpski teniser glavna tema.

Novak Đoković izgubio je u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza sa 3:2 u setovima i za mnoge je to bio momenat kada se mnogo toga promenilo u tenisu.

To misli i Džimi Arijas, nekada peti teniser sveta, smatra da Srbin više neće moći da pobedi Španca.

PROČITAJTE JOŠ

„Pre finala Vimbldona nekoliko ljudi me je pitalo i rekao sam im, mada to možda zvuči kao ludost. Alkaraz u svojoj najboljoj formi je bolji od bilo koga drugog. Bolji od Đokovića, mislim da Novak ne može da dosegne taj nivo koji Alkaraz može“, rekao je Arijas za „Tenis Channel“.

Zatim je i dodatno komentarisao detaljno dešavanja sa tog finala.

„To je najbolji nivo koji sam ikad video, njegov najbolji svakako. Nisam znao da li će biti u stanju to da prikaže na Vimbldonu u finalu protiv Đokovića, ali sam svakako znao da će biti opušteniji nego što je bio na Rolan Garosu. Tamo je bilo čudno, jer je igrao sa u to vreme osvajačem 22 grend slem titule i bio je favorit, veliki. Mislim da je to bila čudna mentalna prepreka za njega. U finalu Vimbldona bilo je drugačije. Sada je Đoković bio favorit i znao sam da će Alkaraz biti relaksiraniji, ili sam mislio da hoće, jer ipak je to finale Vimbldona“, dodao je Arijas.

BONUS VIDEO Kako je Novak postao najbolji svih vremena (G.O.A.T.)?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare