Karlos Alkaraz
Karlos Alkaraz ; Foto: WANG Zhao / AFP / Profimedia

Karlos Alkaraz, španski teniser, poražen je u osmini finala turnira u Kvinsu, a posle neuspeha otkrio je šta ga posebno nervira.

Od Alkaraza bolji je bio Džek Drejper, mladi Britanac, koji je slavio sa 2:0, po setovima 7:6, 6:3.

„Teško je nositi se s porazima, ali to je deo naših života. Moramo da budemo dobro koliko je moguće posle poraza, da ostanemo pozitivni i da napredujemo za sledeći turnir. Trenutno se ne osećam baš predobro, nisam igrao dobro, nisam se kretao dobro, ali moram i da odam priznanje Džeku – odigrao je jako dobro“, rekao je Alkaraz nakon poraza.

PROČITAJTE JOŠ:

U Haleu i Kvinsu se testira novo pravilo, koje kaže da teniseri imaju samo 25 sekundi između dva poena. Ono što je bitno navesti jeste da vreme ne počinje da teče kad sudija kaže rezultat, nego čim se završi prethodni poen, što je novina protiv koje će se verovatno mnogi teniseri pobuniti.

„Mislim da je to nešto loše za igrače. Završim poen na mreži i nemam vremena ni da tražim lopte… Ne govorim o tome da odem po peškir, da uzmem malo vremena, ne, osećam da nemam vremena ni da tražim lopte. To je ludo – imam vremena samo da tražim dve lopte, i nemam vremena da tapkam (pre servisa)“, kritikuje Alkaraz.

Nastavio je u istom tonu.

„Nikada nisam video tako nešto u tenisu. Ako igraš dugačak poen ili si završio poen na mreži, treba ti vreme da odeš po peškir, da odradiš rutinu… U mom slučaju da tražim lopte od dečaka, da se koncentrišem, da tapkam loptu i da odserviram najbolje što mogu. Danas sam osećao da sam sve vreme u žurbi, da nemam vremena da tapkam loptu i da odradim svoju rutinu. To je loše za igrače“.

PROČITAJTE JOŠ:

Pričao je i o pripremi za Vimbldon, gde će od 1. jula braniti titulu.

„Ovo mi ne menja mnogo. Da, želeo sam da odigram još mečeva, ali ovo ništa ne menja – nastaviću da treniram na 100 posto kako bih napredovao, kako bih bio malo bolji na Vimbldonu. Sada sam fokusiran na trening i na to da budem na 100 posto“.

Inače, Alkaraz je porazom u osmini finala u Kvinsu izgubio i drugo mesto na svetu, na kom će ponovo biti Novak Đoković.

Pišite nam u komentarima šta vi mislite o novom pravilu u tenisu. 

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare