Foto: AP Photo/Aaron Doster

Mats Vilander, proslavljeni švedski teniser dao je svoje mišljenje o okršajima Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza.

Dva tenisera do sada su odigrala četiri meča, svaki je pobeđivao po dvaput, a Novak je slavio u polufinalu Rolan Garosa i finalu Sinsinatija, dok je Alkaraz pobeđivao u ovogodišnjem finalu Vimbldona i lani u Madridu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Posle svih ovih godina, znajući Novakovu viziju i ambiciju za zaostavštinom u našem sportu, rekao bih da je on jedva dočekao rivalstvo, jer ga čini boljim teniserom. I mislim da kad shvati da je to nivo potreban da bi pobedio tog momka, mislim da će mu to pomoći kad bude igrao i protiv ostalih tenisera“, rekao je Vilander, danas analitičar Eurosporta.

Šveđanin, višestruki osvajač grend slemova i dugo godina jedan od najvećih Novakovih kritičara, a sada kaže da ga je iznenadio Đokovićev nivo u finalu Sinsinatija.

Tamo su dva tenisera odigrala dva taj-brejka, tri seta i skoro četiri sata tenisa i Novak je slavio sa 5:7, 7:6 (7) i 7:6 (4).

„Bio sam iznenađen, moram to da kažem, iako smo pre toga videli neverovatan meč u finalu Vimbldona. Bio sam malo zabrinut jer je to možda moglo da bude razočarenje, da će neko od te dvojice tenisera, verovatnije Novak u ovoj situaciji, možda ne bi hteo da ide do samog kraja“, priznao je Vilander.

Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

„Možda nije hteo da se vraća posle izgubljenog prvog seta jer bi ožiljak takvog poraza kad se trudiš strašno, strašno jako, veoma veliki i ostaje s tobom i na US openu, ako bi se opet sastao sa tim istim protivnikom“, dodao je bivši švedski as.

Objasnio je potom i kako ga je tačno Novak iznenadio baš u Ohaju, gde su oba igrača jedva stajala na nogama posle moćnih razmena.

„Obojica su me iznenadila u smislu profesionalizma. Ne mogu da verujem da je Novak Đoković bio u stanju, ili je imao volje da se vrati posle onako izgubljenog prvog seta i da onda osvoji dva taj-brejka. To je ludilo“, čudi se Vilander.

Smatra da su možda obojica pomislila kako je meč bio toliko dobar da su spremni da ga učine sličnim vimbldonskom finalu.

„Obojica su verovatno pomislila: ‘Mogu da pobedim ovog momka bilo kog dana, ali isto tako mogu i da izgubim’. Tako se bar čini. A što se nas ostalih tiče, nama je ovo dobrodošlo jer kad idemo ka US openu zamišljamo to kao finale iz snova, baš kao što je bilo i na Vimbldonu“, zaključio je Mats Vilander.

Đoković prvi meč na US openu igra protiv Aleksandra Milera iz Francuske, a Alkaraz ove godine počev od 28. avgusta, pa do 10. septembra pokušava da odbrani titulu osvojenu lani u Đokovićevom odsustvu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković preko Alkaraza do nove titule u Sinsinatiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar