Foto: Printscreen Instagram / geniebouchard

Jedna od najlepših, ako ne i najlepša teniserka na svetu dala je svoj sud o onome čemu smo svi svedočili u nedelju popodne.

A svedočili smo pomeranju granica teniske istorije jer je Novak Đoković u finalu Rolan Garosa pobedio Kaspera Ruda sa 7:6 (1), 6:3 i 7:5 i osvojio 23. grend slem.

PROČITAJTE JOŠ:

Time je nadmašio Rafaela Nadala i osamio se na vrhu kao najtrofejniji teniser u istoriji „belog sporta“.

Upravo zato će sada mnogi zatvoriti „GOAT debatu“, odnosno raspravu o tome ko je najbolji igrač koji je ikada uzeo teniski reket u ruke.

Eženi Bušar iz Kanade stoga priznaje i podseća na svoju naklonost prema Rodžeru Federeru, ali ne može da porekne činjenice.

„Ja sam najveća navijačica Rodžera Federera, ali moramo da priznamo da je Novak neosporivo najbolji teniser u istoriji. Sumanuto impresivno“, napisala je Bušar na društvenim mrežama.

Odgovorila je potom i Endiju Rodiku, nekadašnjem američkom igraču i svetskom „broju 1“, koji je rekao da je to teško bilo i zamisliti.

„Da, mogu da stavim osećanja po strani, Endi“, navela je Bušar, konstatujući da brojke jasno ukazuju na to ko je najbolji.

Rodžer Federer je dugo bio najuspešniji na grend slemovima. Prvi je prestigao i oborio rekord Pita Samprasa još 2009. godine i nadmašio njegovih 14 titula, a zatim je prvi došao i do brojke 20.

Njega je prvi prestigao Rafael Nadal prošle godine u Australiji, ali je onda Đoković osvojio prošlogodišnji Vimbldon i ovogodišnji Australijan open i Rolan Garos za novi rekord.

BONUS VIDEO: Đoković na engleskom opsovao publiku zbog bezborazluka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar