Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG, L'Equipe

Najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića čeka još jedan meč do rekorda koji je godinama delovao neoborivo.

Foto: Nova.rs

Novak u nedelju u Parizu ne pre 14.30 može da postane rekorder po broju grend slem trofeja, ako pobedi Kaspera Ruda u finalu Rolan Garosa.

PROČITAJTE JOŠ:

Može da postane i prvi čovek koji je na svakom od grend slemova uzimao bar po tri titule, što je svakako podvig za pamćenje.

Upravo zato je, u danu kada se igra finale Lige šampiona između Mančester sitija i Intera u Istanbulu, vest dana u Parizu upravo srpski teniser kom je pripao najveći deo naslovne strane „L’Ekipa“.

„Grčevima do svog sna“, naslov je koji dominira naslovnom stranom „L’Ekipa“, a govori o pobedi Đokovića nad Karlosom Alkarazom u polufinalu Rolan Garosa.

Foto: Nova.rs

Novak je Alkaraza savladao u četiri seta sa 6:3, 5:7, 6:1 i 6:1, mada je poznato da je Karlos bio povređen i da je imao grčeve.

Francuski list je posvetio čak pet strana ovom duelu, a iskoristili su igru rečima „Djokolossal“ što bi moglo da se prevede kao „kolosalni Đoković“.

Foto: Nova.rs

Jedan naslov koji se bavio slučajem Alkaraza koji se previjao zbog grčeva bio je samo „Oboren“.

Sve to će u nedelju biti već zaboravljeno, a koliko je Novak posvećen pripremi za finale sa Rudom svedoči i to što nije odlučio da trenira u danu pred taj meč, već da se što bolje odmori i da onda pokaže deo svog najboljeg tenisa u karijeri.

Foto: Nova.rs

BONUS VIDEO: Đoković savladao Norija na mastersu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar