Nik Kirjos/Foto: EPA-EFE/Jose Mendez

Nik Kirjos, teniser iz Australije, mogao bi uskoro da završi profesionalnu igračku karijeru, bar ako je suditi po njegovoj objavi na društvenim mrežama.

Kirjos je na Instagram okačio crno-belu sliku sebe sa teniskim torbama, a u objavu je stavio i fotografije sa Rafaelom Nadalom, Novakom Đokovićem i Venus Vilijams.

„Tenis… Prokletstvo… Bilo je ludo putovanje!!! Sve je počelo zbog tebe. Zauvek zahvalan. Volim sve moje fanove. Ostalo je još samo nekoliko poglavlja…“, napisao je Kirjos uz emotikon knjige.

PROČITAJTE JOŠ:

Ono što malo zbunjuje jeste što je Kirjos u istom danu objavio i da se uskoro vraća tenisu, pošto je dugo imao problema sa povredom kolena, koje je i operisao. Kirjos ima svega 29 godina, nije igrao zvaničan meč još od 13. juna 2023, a najavio je da povratak planira na Australijan openu 2025, kada će titulu braniti Janik Siner.

Mogao bi Nik da zaigra i neke pripremne turnire pre Australijan opena, na kom bi možda mogao i da se oprosti, iako to još uvek nije potvrđeno.

Kirjos nema rang, a najbolji plasman imao je u oktobru 2016, kada je bio 13. na ATP listi. Igrao je finale Vimbldona protiv Novaka Đokovića, koji ga je pobedio sa 3:1 u setovima. Kirjos je tada vodio sa 1:0 i bio je najbliži osvajanju grend slema. U karijeri je osvojio sedam titula, a mnogi se nadaju da će igrati bar još godinu dana, pošto je jasno da nije iskoristio pun potencijal koji poseduje.

View this post on Instagram

A post shared by Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar