Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Najbolji teniser planete Novak Đoković trenirao je u Beogradu, gde je sa njim bilo jedno dobro poznato lice.

Stručnjak koji je godinama bio zadužen da Novak bude što spremniji na turnirima, opet je tu, jer se na terenu pored Srbina našao i Gebhard Grič.

PROČITAJTE JOŠ:

Grič je bio u Novakovom timu do 2019. godine, a više od tri decenije godina ovaj 67-godišnji Austrijanac ima iskustva u tenisu.

Znanje je sticao na univerzitetima u Insbruku i Beču i sa Đokovićem je radio od 2009. do 2017. godine, a zvanično do 2019. godine kada je Marijan Vajda rekao da Grič odlazi.

„Posle neuspeha na Rolan Garosu, svi smo bili razočarani. Zato je sastav stručnog štaba promenjen. Fil-Grič je posle mnogo godina saradnje prestao da bude član Novakovog tima i uskoro će ga neko zameniti“, rekao je Vajda.

U međuvremenu je otišao i slovački stručnjak, ali i njegov naslednik Goran Ivanišević, tako da je Novak u poslednje vreme radio sa Nenadom Zimonjićem mada još uvek nema zvaničnog trenera.

Baš kao što se ne zna da li je saradnja sa Gričom dugoročniji plan i hoće li se priključiti timu na neko vreme, pošto je već bio u Novakovom društvu uz Miljana Amanovića.

Grič je inicijalno došao u osetljivom trenutku kada je Novak fizički pokušavao da sustigne tada najveće rivale Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Đoković ih je u međuvremenu nadmašio i fizički i rezultatski, ali je u poslednje vreme u padu fizičke snage, što se videlo na turnirima koje je igrao. Stigao je ove godine do polufinala Australijan opena i Monte Karla, ispao je i u trećem kolu Indijan Velsa i sada se bori da bude što spremniji za Rolan Garos, Vimbldon i Olimpijske igre u Parizu.

BONUS VIDEO: Đoković izgubio od Ruda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar