Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Nema tu nikakve tajne, a stanje je i više nego očekivano. Nema nikakve dileme ko je prva zvezda US Opena.

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Ušao sam u prodavnicu sa namerom da utolim sopstvenu znatiželju (ali i znatiželju svih navijača Novaka Đokovića) koliko zapravo košta njegova oprema.

PROČITAJTE JOŠ

Tražio sam po prodavnici da prepoznam te svetlo plave i zelene boje, ali nigde nisam mogao da ih vidim. Druge opcije nije bilo do pitanja: Gde vam stoji majica Đokovića?

„Majica Đokovića? Nemamo je više na stanju. Sve što je od Đokovića odmah plane“, poručio je prodavac.

Dakle, na kompleksu US Opena u prodavnici koja prodaje opremu igrača (što nije zvanična prodavnica turnira o kojoj će kasnije biti reči) više nema majice Đokovića. Sve veličine, sva količina koja je dopremljena na kompleks je odavno rasprodata, a nijednom navijaču nije bio problem da izdvoji 145 dolara za ovaj komad odeće.

Šorts Novaka Đoković
Foto: Nova.rs

Ipak, koliko košta Novakov „autfit“, kako je to sada moderno reći od onog internet trenda. Šorts koji nosi na meču košta 90 dolara, kačket na kom sa zadnje strane piše ime i prezime osvajača 23 grend slem trofeja košta 70 dolara.

I na kraju su tu i patike koje koštaju 170 dolara. Dakle, bez znojnica, donjeg veša i reketa Đoković na sebi na početku svakog meča nosi stvari u vrednosti od 475 dolara.

Kačket
Foto: Nova.rs

Ipak, gotovo sve je već razgrabljeno, pa su na stanju ostala dva kačketa i četiri šortsa. Primera radi majice Danila Medvedeva, koje koštaju isto koliko i Novakove, jeste i dalje na stanju i moguće je kupiti.

Dve Đokovićeve majice su odavno usrećile navijače koji su ih ponosno nosili kada god bi čekali Novaka zbog autograma ili selfija. Uostalom, na sledećem meču protiv Bena Šeltona pogledajte ka tribinama – koliko ćete ih izbrojati?

Danil Medvedev
Foto: Nova.rs

Srpski teniser je bez ikakve dileme prva zvezda turnira, pa su najveći redovi kada se čeka da se on pojavi na treningu ili da samo prođe kroz kompleks. Nolemanija je svakog dana sve jača kako turnir odmiče, pa i ne čudi što su mnogi navijači želeli da se počaste komadom odeće.

Patike Novaka Đokovića
Foto: Nova.rs

Šta je sa ostalim suvenirima koje možete pronaći na „Flešing Medouzu“? Ponuda nije ni približna onoj na Vimbldonu, a dominiraju kačketi koji koštaju od 30 do 45 dolara. To i ne čudi jer dominiraju u američkoj kulturi i zapravo je nemoguće ne pronaći barem jedan koji vam se ne dopada. Uostalom, cena za američke prilike i nije previsoka jer su navikli da toliko koštaju kačkete Njujork Jenkijsa.

Majice US Open 2023
Foto: Nova.rs

Tu je i izbor od 20 različitih majica, ali je dosta čudno da je „glavni print“ zapravo na leđima. Ima zanimljivih modela, poput metro linija Njujorka, onih na kojima dominira US Open, ali i onih na kojima dominira sam grad.

Majice kratkih rukava su 38 dolara (uz dodatni porez od šest dolara), a one sa kragnama su od 100 do 150 dolara.

US Open prodavnica
Foto: Nova.rs

Bilo je i čuvenih žutih patkica koje su ekspresno rasprodate, a duksevi su uglavnom preko 100 dolara.

Dečije šolje/termosi su oko 40 dolara, privesci su 14 dolara (izbor je i više nego skroman), a zvanični peškir turnira je 45 dolara, dok postoji i manji za samo 20 dolara.

Pogledajte još neke fotografije koje su pred vama.

US Open prodavnica
Foto: Nova.rs
Peškiri US Opena
Foto: Nova.rs
US Open prodavnica
Foto: Nova.rs
US Open prodavnica
Foto: Nova.rs
US Open prodavnica
Foto: Nova.rs
US Open prodavnica
Foto: Nova.rs

BONUS VIDEO Novak ostvario novu pobedu na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar