Foto: AP Photo/Frank Franklin II

Kada dođu najveći turniri, zna se ko dominira

Novak Đoković iza sebe ima još jednu veoma uspešnu sezonu, koja još uvek nije gotova, a u njoj je već ispisano pregršt rekorda u režiji srpskog tenisera.

Već neko vreme Đokoviću su u fokusu grend slemovi, a ove godine je pokazao da je na njima i dalje gazda, iako ima već 36 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, Đoković je u 2023. godini osvojio tri od četiri grend slema, izmakao mu je samo Vimbldon, gde je u finalu nakon preokreta poražen od Karlosa Alkaraza, novog najvećeg rivala.

Možda je kalendarski slem i dalje ostao enigma za Đokovića, ali je i u 37. godini demonstrirao silu i po ko zna koji put pokazao da je igrački ispred Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

U prilog tome svedoči i sledeća priča. Đoković je, dakle, sa 36 godina igrao sva četiri grend slem finala u istoj godini, što je Federer uspeo kada je imao 28 godina, kada je bio u naponu snage.

Zanimljivo je da Nadal nikada nije igrao sva četiri grend slem finala u istoj godini, a izvesno je da takav uspeh i neće napraviti, jer je najavio da će mu naredna sezona biti poslednja u karijeri.

Ovi podaci idu u prilog tvrdnji da je Đoković bez ikakve dileme najuspešniji i najveći teniser svih vremena, a najbolje od svega je što i dalje igra na najvišem nivou i osvaja trofeje.

Đoković trenutno ima 24 grend slem trofeja i teško je prognozirati na koliko će se zaustaviti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar