Foto: Printscreen Youtube / Roland Garros

Meč karijere.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.


Novak Đoković u nedelju od devet ujutru igra svoj prvi meč na ovogodišnjem Australijan openu gde brani titulu koju je osvajao deset puta i kreće po svoj 25. grend slem u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

Prva prepreka će mu biti talentovani Hrvat Dino Prižmić, nova teniska nada u regionu. Momak koji je tenisku javnost zapalio osvajanjem juniorskog Rolan Garosa sada igra svoj najveći meč u karijeri protiv čoveka kojem se posebno divi.

Teško da je mogao zamisliti teži zadatak za svoj prvi grend slem nastup od stadiona na kojem najbolji teniser svih vremena nije izgubio deset godina.

Foto: Promo

„Moji favoriti su Đoković i Nadal. Ne kopiram njihovu igru, mada ponekad pokušavam da odigram nešto poput njih. Ali nije lako, oni su pravi majstori ovog sporta. Posebno se divim Đokoviću, možda zato što je sa ovih prostora i znam kroz šta je prošao. Sviđa mi se njegov pristup, njegova upornost, njegova mentalna snaga“, rekao je nakon titule u Parizu Prižmić.

A njegov put je mogao da izgleda drugačije i da umesto tenisa zaigra profesionalno fudbal.

Kako je jednom otkrio, počeo je da trenira sa sedam godina lada je konačno prleomio da će ipak trajno uzeti reket u ruke, umesto da igra fudbal.

„Trenirao sam fudbal u FK Pomak u Pojišanu, to je na Bačvicama, ali dve godine starija sestra Barbara je trenirala tenis na Firuli i taj sport me je na kraju privukao. I tako sam ostao u tenisu“, rekao je svojevremeno za Jutarnji list.

A Firule u Splitu su za hrvatski sport mitsko mesto.

Tamo su ponikli sportski velikani Hrvatske kao što su Nikola Pilić, Željko Franulović, Goran Ivanišević, Mario Ančić, Jelena Kostanić, Duje Ajduković…

Njegov najjači udarac je forhend, a više voli tvrde podloge, a Australijan open će mu biti prvo učešće u glavnom žrebu nekog grend slema.

Do sada je u karijeri ostvario četiri pobede u seniorskoj konkurenciji, a najveći skalp je pobeda nad Jiržijem Lehečkom.

Trudi se da vodi i računa o ishrani, ali za razliku od Đokovića preferira meso.

„Nije posebno zahtjđevan, ali jako pazimo na ishranu. Dino sam insistira na tome, ne jede kasno uveče, izbegava slatkiše, jede puno voća i povrća. Što najviše voli? Pa, nema nešto posebno, ali voli da pojede dobar biftek, pomalo krvav“, otkrila je jednom prilikom njegova majka. Nataša.

BONUS VIDEO Novak strpljivo odgovarao na pitanja skupljača loptica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar