Novak Đoković
Foto: HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia

Janik Siner je savladao Novaka Đokovića u dramatičnom finalu mastersa u Šangaju sa 7:6(4), 6:3 i tako po prvi put podigao titulu na ovom turniru.

Novak Đoković je propustio priliku da osvoji 100. titulu u karijeri, ali i 72. na betonu. Da je to uspeo da uradi postao bi treći teniser ikada sa 100+ titula, ali i igrač sa najviše osvojenih turnira na betonu.

PROČITAJTE JOŠ

Đokovića je izdao bekhend u drugom setu. Udarac kojim je uspeo da slomi Tejlora Frica u polufinalu izdao ga je u samom finalu jer je u drugom setu čak 10 od 12 neiznuđenih grešaka izveo iz ovog udarca.

Ipak, možda je čitav susret prelomilo tri poena u taj-brejku prvog seta. Naime, Đoković je doživeo čak tri mini brejka, što mu se retko kada dešavalo u karijeri. Dozvolio je Sineru da poljulja njegov servis već u prvom poenu taj-brejka i da stigne vrlo brzo do 3-0. Nakon toga je manje ili više rutinski odradio posao i osvojio prvi set. Gledali su to Rodžer Federer i Karlos Alkaraz, ali i njegovi bivši saradnici. Složio je facu kada je video kako su ustali posle taj-brejka.

Janik Siner i Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Simptomatično je što Đoković ne samo da nije stigao do brejk lopte, već nijednom nije uveo servis gem Sinera u igru na razliku. Nijednom nije došlo ni do izjednačenja. Đoković je delovao dosta dobro i pokazao jednu od boljih predstava ove sezone, ali je još jednom Siner slavio. Uradio je to treći put zaredom i stigao do 4-4 u međusobnom skoru.

Meč je trajao samo 96 minuta što je pomalo razočaravajuće za jedno ovakvo finale.

Đoković je napravio veliki skok u ATP trci i stigao do šest pozicije na svetu sa 3.910 poena. Sada mu Fric beži tek 320 poena, a ostaje da se vidi da li će se zadovljiti ovim brojem bodova i da li će kasnije krajem oktobra putovati za Pariz na masters ili će čak završiti sezonu. Uvek postoji mogućnost da zaigra u Parizu, Beogradu, a time kasnije i u Torinu na Završnom mastersu.

Niko ne zna kakav će biti njegov plan.

Drugi set u toku: Đoković - Siner 6:7(4), 2:5

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare