Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Najbolji teniser planete Novak Đoković bio je gost u podkastu Nika Kirjosa, australijskog tenisera sa kojim je pričao o više različitih tema.

Kirjos ima podkast „Good Trouble“, u kom je do sada ugostio više poznatih imena i jedno od njih je i Novak, što je Nik najavio još pre više nedelja.

PROČITAJTE JOŠ:

Njihov odnos je prešao put od netrpeljivosti do međusobnog uvažavanja i poštovanja, nakon početka 2022. godine kada je Kirjos bio jedan od retkih na braniku Đokovićevog lika i dela.

Novaka su tada Australijanci deportovali iz Melburna jer nije bio vakcinisan protiv koronavirusa i došao je u tu zemlju sa dokumentima o medicinskom izuzeću.

Kirjos je tada istupio i osudio tu vrstu odnosa prema najvećem teniseru svih vremena, kako je Novaka i predstavio u svom podkastu, pre nego što ga je pitao šta za Đokovića znači „Good Trouble“ (Dobra nevolja prim. prev).

„Odgovoriću na to pitanje na dva načina. Jedan ozbiljan i jedan neozbiljan. Dobra nevolja je sve što kažete, a što otkriva vašu originalnost, nešto što je autentično za vas, a što vas može odvesti u probleme. Verujte mi, znam. A znaš i ti, Nik. Na kraju je najbitnije kako se osećate kada idete da spavate i kada se budite, kako sebe vidite u ogledalu. Ako ste pomireni sa svojim delima, ali i sa svojim grešakama, onda je to ‘dobra nevolja’. To je put na kojem otkrivamo šta smo zaista. Mislim da stalno evoluiramo. Treba biti blizak stvarima koje su vam važne i uz koje ste vaspitavani. To treba da izražavate bez obzira na to šta drugi misle”, objasnio je Đoković, a onda se našalio na račun svog domaćina.

Prisetio se situacije kada su igrali finale Vimbldona 2022. godine i kada je Novak dobio u četiri seta.

„Dobra nevolja’ je kada igram finale Vimbldona protiv tebe, Nik i ti serviraš za set. Neka žena iz publike krene da viče, ti izgubiš svoj servis, a ja na kraju osvojim titulu“, istakao je Đoković.

Ispričao je i da se više puta pitao zbog čega je Kirjos baš njega redovno „kačio“ svojim zluradim komentarima u prvim godinama karijere.

„Ne znam šta sam uradio da izazovem takvo tvoje ponašanje prema meni, ali bilo je zanimljivo pratiti to nekoliko godina. Deo mene je mislio: ‘Nemoj da odgovaraš, ne mešaj se’… A ti si ‘pritiskao žulj’ jer ne znam šta sam uradio. Da li sam mu dosadan, ne znam“, krenuo je Novak.

Kroz razgovor koji je trajao 25 minuta dotakli su se upravo i teme kako su se pomirili nakon čitave Novakove drame, pa i suđenja u Melburnu.

„A onda pre dve godine se ovde u Australiji desilo šta se desilo, ne želim na to da se vraćam i bilo mi je teško. Ti si se zauzeo za mene, to je bilo veliko iznenađenje. Bio si jedan od malobrojnih kolega koji je iskoristio svoj glas da me podrži i to nikad neću zaboraviti. Od tog momenta naš odnos se popravlja“, rekao je Đoković.

BONUS VIDEO Novak Đoković: Ove godine mi je drugačiji osećaj, videćemo na Rolan Garosu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare