Foto: Nova.rs

Pre dve godine Novak Đoković je igrao finale Vimbldona sa Nikom Kirjosom, a Australijanac je sada tu samo kao podrška.

Igra se sa Novakovom decom, treniraju zajedno i druže se van terena, dok je Đoković na terenu preko Lorenca Musetija stigao do novog finala.

PROČITAJTE JOŠ:

Kirjos je već dugo van takmičarskog ritma i tenisa, kuburi s povredama zgloba ruke, kolena i stopala, imao je i operaciju, pa nije čudo što je u januaru ove godine rekao da je „njegovo možda gotovo u tenisu“.

Tako nešto možda ipak se ne obistini, jer je Australijanac rekao Novaku tokom ovogodišnjeg Vimbldona kada postoji šansa da se vrati.

Đoković je u petak prošao finale gde ga čeka Karlos Alkaraz, isti protivnik kao i u prošlogodišnjem finalu, dok je Nik u prethodnih godinu i po dana odigrao samo jedan meč. I to prošle godine u Štutgartu.

„Juče je na treningu dobro odservirao i rekao da bi mogao da se vrati na US open. Ne znam da li se šalio, ali udara lopticu isto kao i ranije. Ne servira punom snagom, ali je blizu toga. Veoma je pozitivan, lepo je videti ga punog života i energije. Uživa što je ovde, komentariše mečeve. Važan je za naš sport. Radi sjajan posao time što je ostao u tenisu sa svojim podkastom i svim. Poslednjih godina smo u bromansi, a ranije se uopšte nismo slagali! Mislim da je njegov povratak blizu, ali ne mogu ništa da kažem. Jedno je kad treniraš sat vremena, a drugo kada si na ATP turu. Ni on ne zna da li će njegov zglob dobro reagovati, dok ne odigra turnir. Definitivno nam je potreban na turu“, ispričao je Đoković posle okršaja sa Musetijem.

BONUS VIDEO: Novak nakon pobede nad Musetijem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar