Novak Đoković
Foto: TanjugAP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

Bivši francuski teniser, Arno Klemon, smatra da je dominacija Novaka Đokovića, prvog tenisera sveta, dovedena u pitanje.

Đoković je nedavno izgubio u polufinalu Australijan opena od Janika Sinera 6:1, 6:2, 6:7, 6:3.

Pročitajte još

„Ako je postojao igrač koji može da napravi iznenađenje onda je to on. S obzirom na njegov nivo 2023. i njegov napredak, bilo je jasno da više nije u istoj kategoriji. Na kraju godine se pridružio klanu četvorice, koji čini sa Novakom Đokovićem, Karlosom Alkarasom i Danilom Medvedevim“, rekao je Klemon za „Ekip“.

Onda ga je uporedio sa Stefanosom Cicipasom, Andrejom Rubljovim i Aleksanderom Zverevim.

„Top 4 je daleko iznad ostalih. Više ga ne stavljam u istu kategoriju sa Stefanosom Cicipasom, Sašom Zverevim i Rubljovom. Još uvek ne vidim te momke kako podižu Grend slem trofej“.

Klemon kaže da je Novak, koji ima skoro 37 godina, prvi put delovao starije upravo u Melburnu.

„Uvek smo se pitali ko bi mogao da pobedi Đokovića na tvrdoj podlozi i travi. Sada ga je igrač upravo tri puta pobedio na tvrdoj podlozi. Doveden je u pitanje način na koji vidimo Đokovića. Prvi put nam je u Melburnu delovao malo starije. Jasno je da postoje dva, tri momka koji vam mogu stati na put na grend slemu jer su u stanju da vas zaustave u važnim trenucima. Naravno da Đoković može da ispravi stvari. Ali, ako uzmemo kraj 2023. i početak 2024, Siner ga je pobedio u mečevima koji su zaista bitni, u Dejvis kupu i Melburnu. Sada kada je pobedio u pet setova, zna da može da ponovi“, kazao je Klemon.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare