Foto: EPA-EFE/Yoshua Arias

Danil Medvedev je nakon 18. pobede zaredom otvorio Pandorinu kutiju.

Ruski teniser se po prvi put u karijeri plasirao u polufinale Indijan Velsa pobedom nad Alehandrom Davidovičem Fokinom sa 6:3, 7:5, a onda je govorio o zanimljivim temama.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je prevashodno govori o sebi i pritisku sa kojim se nosi, odjednom priča krenula u drugom smeru.

„Pritisak nije lak, znate da uvek svi nešto očekuju od vas. To me je naučio mnogo stvari, jer kad sam imao 20 godina i kada sama tek stizao na ATP nivo, voleo sam medije. Volite da čitate sve komentare o sebi, u stilu, ‘u redu, on će biti dobar’, ili čak i one tipa, ‘ne, on je loš igrač’. Kad ste mladi, ponekada im i odgovorite sa, ‘uradiću nešto dobro“, kaže Medvedev.

Osvrnuo se na to kako se sa tim nosi „Velika trojka“ i to prevashodno Novak Đoković.

„Taj pritisak da ste broj jedan nosi i to da imate mnogo mrzitelja. I to je normalno. Novak Đoković ima mnogo hejtera. Čak i Rafa Nadal i Rodžer Federer ih nekako imaju. Pitate se, kako je to moguće? Ne bi trebalo da ih imaju“, dodao je Medvedev.

Pojasnio je i šta je naučio iz tih primera.

„To me je naučilo da se ne brinem mnogo oko toga i da se fokusiram više na sebe i ljude oko mene, jer je to jedini način da ostanete normalni i verni sebi, da jednostavno nemate za čim da žalite. Samo zato što je neko rekao da biste taj bekhend trebali da ubacite u teren… Ne, jer znate da ste dali sve od sebe i da će vam možda vaš trener reći da li biste nešto trebalo bolje da uradite. On je jedina osoba koja može tako nešto da vam kaže“, zaključio je Medvedev.

Rusa u polufinalu čeka Frensis Tijafo kog je dobio u sva prethodna četiri susreta.

BONUS VIDEO Nestvaran poen Đokovića i Medvedeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar