Foto: EPA-EFE/STEVEN MARKHAM

Poraz "bika sa Majorke".

Rafael Nadal porazom je započeo nastup na Junajted kupu u Sidneju, turniru koji se igra u sklopu priprema za Australijan open, pošto je od njega bio bolji Kameron Nori sa 2:1, po setovima 3:6, 6:3, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ...

Nadal je prvi set rešio u svoju korist zahvaljujući iskorišćenoj drugoj brejk prilici u šestom gemu, a potom i odbranjenom naletu Norija pri svom narednom servisu, kada je sprečio rivala da uzvrati, pa je poveo sa 6:3.

No, u drugom delu druga slika – od rezultata 2:2 Nori je zaigrao znatno bolje, prvo poveo 3:2, potom iskoristio petu brejk priliku u gemu za 4:2, potvrdio brejk, da bi propustio da već u narednom gemu drugim vezanim oduzetim servisom dođe do izjednačenja. Uspeo je u narednom gemu, i stigao do 6:3 za 1:1.

U trećem setu Nadal je imao prednost od 2:1 kada je Nori vezao tri gema, napravio preokret za 4:2 uz spašene dve brejk lopte, potom još jedne pri 5:3, da bi na kraju bez izgubljenog poena u desetom gemu potvrdio pobedu i doneo ekipi Velike Britanije prednost protiv Španije.

Junajted kup je novoformirano takmičenje organizovano u saradnji WTA i ATP tura, i biće održano u tri grada – Pertu, Brizbejnu i Sidneju od 29. decembra do 8. januara.

Na turniru se takmiči 18 reprezentacija podeljenih u šest grupa po tri tima.

BONUS VIDEO 2006-2019. – najbolji poeni epskog rivalstva Nole – Rodžer

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar