Karlos Alkaraz/Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Kris Bauers, poznati teniski novinar i autor knjige “Sportski lider Novak Đoković i uspon Srbije“, izneo je interesantan stav o Karlosu Alkarazu, koji je već neko vreme u padu forme.

Španac je 2022. godine bio prava teniska atrakcija, osvojio je US Open i došao do prvog mesta na svetu, a onda je u 2023. bio najveći rival Novaka Đokovića i uspeo je da mu ispred nosa odnese trofej Vimbldona. Međutim, od tada, pa sve do sredine februara ove godine, Alkaraz ne uspeva da ostvari najveće uspehe i podiže titule.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema mišljenju Bauersa, Alkarazova forma iz 2022. nije predstavljala realnu sliku o njemu, upravo zbog toga što Novaku Đokoviću tada nije dozvoljeno da igra na velikom broju turnira, zbog vakcinalnog statusa.

„Rekao bih da je igrač zbog kog sam najviše uzbuđen Karlos Alkaraz. On je u blagom padu, čini mi se da više ne uživa toliko, delom zbog toga što je do vrha ‘veštački‘ rano. Ne uz malu zaslugu toga što Đokoviću nije dozvoljeno da igra na nekim turnirima, dva od četiri grend slema, četiri od osam mastersa 1000 u 2022. zbog njegovog vakcinalnog statusa. Mislim da je Alkaraz prerano stupio na najveću scenu“, istakao je Bauers u jednom podkastu.

Mladi Španac je nedavno ispao i na turniru u Buenos Ajresu u polufinalu, a naredni izazovi ga čekaju u Riju.

„Težak poraz, zaista me boli što sam izgubio. Ima mnogo stvari koje moraju da se poprave, moj nivo igre mora da raste. Igrao sam dobar tenis, ali daleko od svog stvarnog nivoa. Fizički sam se dobro osećao i to je važno, uz dodatnio rad biću bolji. Pozitivna stvar je što vidim da dosta toga mogu da unapredim. Moram mnogo bolje da čitam igru, da dam svoji najbolju verziju u momentima tenzije. Danas mi je nedostajalo toga na 0:30, na brejk poenima, tada je trebalo igrati drugačije“, rekao je Alkaraz posle poraza od Nikolasa Đarija.

Alkaraz je posle poraza u Buenos Ajresu dodatno izgubio korak za Đokovićem na ATP listi, pošto sada ima zaostatak od 750 poena.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar