Foto: Pedro PARDO / AFP / Profimedia

Borba polova u 2023. godini. Desilo se slučajno...

Marta Kostjuk, ukrajinska teniserka, nastavila je da se bori protiv ruskih tenisera i teniserki. Da, čak i kada je za to plaćena prebogato, kao što je to slučaj sa egzibicijom na kojoj se našla.

PROČITAJTE JOŠ

Istakla je da ne želi ni da se rukuje ni sa kim ko ratuje protiv njene zemlje, tražila je suspenziju svih tenisera i teniserki iz Rusije (?!), a ni sada se nije zaustavila.

Odbila je da igra na egzibiciji u Francuskoj protiv Mire Andrejeve. Jedini problem je što je tinejdžerka iz Rusije, barem u očima Ukrajinke.

Organizatori nisu imali izbora, pa su morali da izvedu na teren tenisera. Zaigrao je tako Janis Gažuani Duran, trenutno 1.145 na ATP listi.

„Zbog razloga koji nemaju veze sa nama i geopolitičke situacije u Ukrajini Marta neće igrati protiv Mire. Uradili smo sve da aktiviramo našu mrežu profesionalnih igrača, ali nismo imali dovoljno vremena da nađemo zamenu. Zbog toga će naš Janis Gažuani Duran igrati protiv nje“, stajalo u saopštenju organizatora turnira.

I tako smo još jednom dobili čuvenu borbu polova, o ta tri meča ste verovatno već čitali (Margert Korst izgubila od Bobija Rigsa, ali je kasnije osvetila Bili Džin King, dok je Džimi Konors srušio Martinu Navratilovu). Tako je Duran sada slavio sa 7:5, 6:2.

BONUS VIDEO Đoković se sapleo o ivičnjak u Marbelji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar