Ana Ivanović
Foto: EPA/RUBRA

Od kada je 2016. godine završila karijeru Ana Ivanović se ne pojavljuje često u javnosti, a uglavnom o njoj saznamo ponešto tako što objavi na profilima na društvenim mrežama.

Foto: Nova.rs

U toku igračke karijere je igrala četiri puta protiv Sorane Kirstee iz Rumunije, a iako se ti mečevi pamte, još više se pamti drugarstvo dve teniserke. Kirstea je odlično započela takmičenje na Vimbldonu, a onda sa ogromnim osmehom govorila o svojoj drugarici.

PROČITAJTE JOŠ

To je pokazalo koliko su bile prisne, a Kirstea je za Nova.rs otkrila nove detalje.

„Mi smo bile najbolje prijateljice tada i bilo je veoma zabavno. Bilo mi je mnogo teško da igram protiv nje jer smo bile toliko dobre prijateljice, kada igraš želiš da pobediš i to je uvek bilo teško. Ona je predivna žena, još uvek smo u kontaktu i dalje mi šalje fotografije svojih beba, srećna sam zbog nje jer mi se čini da je ona toliko srećna. Za mene je sjajno što mogu da je nazovem prijateljicom. Bila je elegantna igračica na terenu i veliki takmičar, imala je sve, za mene je jedna od najboljih koje je tenis ikada imao“, poručila je Kirstea za Nova.rs sa ogromnim osmehom.

Pre šest godina je čestitala Ani rođendan na Fejsbuku kada je takođe nazvala najboljom drugaricom sa porukom „da ne može da dočeka da provedu sledećih 30 godina zajedno“. I to se nije promenilo jer su i danas u kontaktu.

Na mečevima Kirstee je tokom Rolan Garosa prošle godine često bio i Goran Ivanišević koji je radio i sa njom, što govori da se Rumunka odlično slaže sa Balkancima. Tada joj je dao prave smernice jer nije imala trenera, a ona je prezadovoljna tom saradnjom.

„Moj dečko zna Gorana prilično dobro, prošle godine sam bila na Vimbldonu bez trenera, pa ga je upitao da mi pomogne. Goran zna ovu podlogu, bio je neverovatan igrač i takva motivacija i dalje gledam mečeve kada je osvojio turnir 2001. godine jer je to bilo impresivno.“

Pogotovo je istakla njegov jedinstveni pogled na sve.

„Mnogo mi se sviđa kako vidi travu i kako je razume, uvek mi je govorio da se ne borim sa travom, nego da pokušam da je razumem, da učim, da slušam, da ne budem previše negativna iako je to nova podloga na kojoj ne igram previše često, čak i ako ne bude sve kako želiš. Dao mi je par saveta oko servisa, imao je jedan od najboljih servisa na svetu. Imala sam sreće jer je on trener najboljeg tenisera sada, pa sam se pretvorila u uši.“

BONUS VIDEO Novak u raspravi sa sudijom na Vimbldonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare