Foto: Tanjug/AP Photo/Adam Hunger)

Anđelo Binagi, predsednik Teniskog saveza Italije, imao je komentar na račun Nika Kirjosa, koji je kritikovao Janika Sinera zbog doping skandala.

Italijanski tenise rbio je dvaput ove godine pozitivan na doping testu, ali nije dobio suspenziju, što je iznerviralo Kirjosa, koji ga poslednjih nedelja uopšte nije štedeo.

Takođe, Kirjos je imao i nekulturan komentar i na račun Ane Kalinskaje, Sinerove devojke, a posle finala US Opena se obratio Tejloru Fricu, poraženom, a ne Janiku, pobedniku.

„Mnogo sam srećan, čak i više od pobede na Australijan openu. Siner je sve postavio na svoje mesto. Nisam video Kirjosa. Gde je otišao? Pobegao je. Mislim da je Janik svima očitao lekciju na terenu. Osvojio je dva od četiri slema ove godine. Alkaraz je osvojio preostala dva, čekamo ga u finalu,“ poručio je Binaga za „Korijere delo Sport“.

PROČITAJTE JOŠ:

Alkaraz i Siner još uvek nisu igrali u finalu nekog grend slema, a trenutno Španac vodi sa 5-4 u međusobnom skoru.

Siner je u finalu US Opena pobedio Frica sa 3:0, te je tako stigao do druge grend slem titule u karijeri, ali i u godini.

Na novoj ATP listi Siner sada ima duplo više bodova od Novaka Đokovića, koji je pao na četvrto mesto, a i dalje nema titulu u ovoj godini, ako ne računamo zlato na Olimpijskim igrama, koje su mu bile u fokusu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare