Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Prvi reket planete Karlos Alkaraz imaće nešto teži put na Vimbldonu od Novaka Đokovića.

Da je kadar da prođe do borbe za titulu već je pokazao osvajanjem trofeja u Kvinsu, a sada će svakako biti jedan od najopasnijih rivala za srpskog asa.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković će probati da poveća rekord sa 23 na 24 grend slem titule, da osvoji peti uzastopni Vimbldon i izjednači rekord Rodžera Federera sa osam trofeja u Londonu. Ulog je i dalje veliki.

„Rekao bih da su svi pod pritiskom. Ne samo ja, već svi koji moraju da igraju najbolje što je moguće tri sata na grend slemu. Moram da se nosim sa tim, ali to je nešto što želim. Nadam se da ću ovde igrati finale sa Novakom“, rekao je Alkaraz pred turnir.

Španac ga počinje susretom sa Žeremijem Šardijem u prvom kolu na londonskoj travi. Taj meč ne igra se u ponedeljak, kada će Novak Đoković branilac titule, na teren u meču sa Pedrom Kaćinom.

„Počeo sam Kvins bez očekivanja da ću pobediti i osvojio sam ga. Sjajno je igrati na tako visokom nivou. Mnogo mi je poraslo samopouzdanje. Moja očekivanja su velika. Mislim da ću biti u stanju da stavim pod pritisak druge igrače, uključujući i Đokovića. Došao sam na Vimbldon sa mnogo samopouzdanja misleći da mogu da napravim dobar rezultat. Ipak, po meni, glavni favorit je Đoković“, istakao je Alkaraz.

Novak je Karlosa pobedio u polufinalu Rolan Garosa, tako što je dobio prvi set, onda je u drugom odlučila nijansa u korist Španca koga su u ranoj fazi trećeg uhvatili grčevi. To mu je presudilo u trećem i četvrtom setu koje je Đoković lako dobio za finale, kasnije i titulu u Parizu.

„Stvari radi veoma, veoma lako. Kreće se zaista dobro. Takođe dobro udara, veoma čisto. Ima čist udarac. Mešavina svega. Rekao bih da ništa ne radi pogrešno. Teško je naći slabost u njegovoj igri“, objasnio je Alkaraz koji sa Đokovićem ima skor 1:1.

BONUS VIDEO: Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar