Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Strašno...

Aleks Smit, legendarni kvoterbek američkog NFL-a i verovatno najpopularniji Srbin iz Sjedinjenih Američkih Država, proživljava najteže trenutke u životu nakon što je objavljeno da je njegova sedmogodišnja ćerka Sloun bolesna.

PROČITAJTE JOŠ...

Njoj je tumor mozga dijagnostikovan nakon napada koji je doživela u maju 2022. godine, zbog čega je bila operisana dva puta, a njena majka i Aleksova supruga Elizabet ogasila se emotivnom porukom:

„Tokom proteklih godinu dana, naša ćerka Sloun bila je mali borac. Od dve operacije mozga, terapija, bezbrojnih pregleda magnetnom rezonancom, vrađenja krvi, uboda i milion poseta dotorima, jedno što znamo jeste da ona nastavlja da se bori i da ne dopušta da je bilo šta od toga na bilo koji način omete. Ona blista i ne dopušta da je bilo šta zaustavi. 

Nikada kao roditelj ne želite da se nađete u ovoj borbi.  Nijedan roditelj nije spreman da čuje te reči. Ali nastavljate da se borite. Borite se za napredak medicine, za sve druge porodice koje prolaze kroz slične, ako ne i teže borbe, i za našu devojčicu“, navela je ona u emotivnoj poruci.

Podsećamo, Smit je oduvek isticao svoje srpsko poreklo, pa je tako istetovirao reč „otac“ uz inicijale svojih oca, dede i pradede, kao i pravoslavni krst. Njegovu 14-godišnju karijeru, koju je započeo kao prvi pik na draftu 2005. godine izabran od strane San Francisko Fortinajnersa, potom je igrao za Kanzas Siti Čifse, da bi u dresu Vašington (tada) Redskinsa doživeo užasan prelom noge zbog čega mu je bio ugrožen život, pretila mu je i amputacija, ali je uprkos tome uspeo da se nakon dve godine pauze vrati i zaigra za ovaj tim.

Tokom 2021. godine je odlučio da i zvanično okonča karijeru, a njegov povratak je označen kao najveći u istoriji NFL-a, ali i jedna od najlepših sportskih priča u istoriji sporta u Sjedinjenim Državama.

BONUS VIDEO Aleks Smit – američki kvoterbek srpskog porekla

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar