Foto: BlueRed/REDA&CO/Universal Images Group / Universal images group / Profimedia

Žan Danijel Pesion i Elisa Arlijan, sportski par iz Italije, poginuli su nakon tragedija koja se dogodila u italijanskoj planinskoj oblasti Aosta.

Njih dvoje su tokom prelaska preko jednog grebena u dolini Aosta izgubili ravnotežu i pali pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima.

PROČITAJTE JOŠ...

Prema informacijama lokalnih medija i službi za spasavanje, potraga za Pesionom i Arlijanovom je pokrenuta nakon što se njih dvoje nisu vratili u vreme kada je bilo očekivano, a njihova tela primetio je helikopter spasilačke službe.

Iako su do njih došli u roku od nekoliko minuta nakon što su primećeni, doktor koji se nalazio u helikopteru mogao je samo da konstatuje smrt..

Pesion, 28, je bio 15. na svetu u Svetskom kupu u brzom skijanju 2021. godine a 22. na Svetskom prvenstvu godinu dana kasnije, dok je njegova 27-godišnja izabranica bila instruktorka skijanja.

Kako je navedeno prema prvim rezultatima istrage, preminuli su usled povreda zadobijenih padom sa visine od skoro 700 metara.

Njih dvoje su smatrani jednim od najvoljenijih i najpopualarnijih sportskih parova u Italiji, a smrt ove dve mlade osobe izazvala je talas neverice u svetu zimskih sportova.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar