Srpski atletičari se pripremaju u Južnoafričkoj Republici za Beogradski miting, a onda i za Svetsko, pa i Evropsko prvenstvo.

Ivana Vuleta i Strahinja Jovančević su glavne uzdanice Srbije u skoku udalj, a upravo oni i zajedno treniraju trenutno na samom jugu Afrike.

PROČITAJTE JOŠ

Pojasnio je srpski atletičar kako izgleda raditi sa devojkom koja je osvojila gotovo sve.

„Treniramo dosta, dnevno oko tri sata, podeljeno na dva treninga uglavnom. Otprilike nam tako izgleda svaki dan, osim nedelje kada pauziramo. Temperature su oko 30 stepeni. Imam sreću da sam sparing partner Ivane uz pomoć Olimpijskog komiteta. Omogućili su mi da sam ovde, prvi put sam ovde i to je za trening fantazija.“

Zatim je podvukao ključnu stvar.

„Ona ne pravi pauzu, to joj je glavna mana i vrlina. Ja volim da napravim pauzu, možda zbog crnogorskih gena. Znači svaki savet, ali je i dovoljno je da vidite na samom terenu kada sam šampion radi, iako obično to za mene mnogo znači.“

Kako će moći da izbori plasman u Pariz?

„Sistem se malo izmenio, više olimpijske norme su toliko visoke da samo 30 odsto atletičara to ispuni. Sada više jurimo bodove, slično kao u tenisu, što bolji rezultat na jačim takmičenjima to su izgledi bolji. Meni trebaju dva dobra takmičenja iz ove sezone, preostaju mi još tri dobra takmičenja u 2024. godini. Fokus je na Beogradskom mitingu. Ove zime je i Svetsko prvenstvo u Glazgovu, zatim Evropsko prvenstvo u Rimu, što će biti moj fokus, ali i Olimpijske igre koje su san svakog atletičara“, poručio je Jovančević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar