EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Slede nam dva veoma bitna meča

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Dominikanske Republike sa 3:1 u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre naredne godine.

Selektor Srbije Đovani Gvideti pohvalio je igru protivnica, koje su uspele da prelome dva tesna seta i tako dođu do pobede.

„Igrali su dobro tokom celog toka utakmice, bile su odlične na prijemu, a u napadu su stalno nalazile rešenja. Što se tiče naše reprezentacije, mnogo smo se mučili u napadu, ali za to velike zasluge idu reprezentaciji Dominikanske republike“, rekao je selektor Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Narednu utakmicu Srbija igra protiv Holandije u subotu.

„Sada se okrećemo sledećoj utakmici. Sve je otvoreno, sve je i dalje u našim rukama. Želimo da pobedimo na sledeće dve utakmice. Naredni meč je protiv Holandije i moramo da se pripremimo za taj duel što je pre moguće“, zaključio je Đovani Gvideti.

Svoje utiske iiznela je i dizačica Slađana Mirković.

„Nažalost, prvi poraz na ovom takmičenju. Nismo uspeli da nadigramo Dominikanu, one su odigrale sjajan meč, kod nas neki elementi nisu funkcionisali kako inače funkcionišu, možda nas je i umor stigao. Teško je takmičenje, bodovi se dele, čeka nas ekipa Holandije u subotu. Ostaje nam da se grizemo i borimo za kartu za Pariz“, istakla je Slađana Mirković.

Aleksandra Jegdić je svesna da smo mogli da prelomimo i ovaj meč.

„Ništa nije gotovo ovim porazom, imamo još dve utakmice protiv Holandije i Kine. Mislim da su one imale više sreće, na momente smo igrale lepu odbojku, ali one su se tako branile i pucale po bloku tako jako da nismo uspeli da odbranimo. Igrale su bolje, treći set je prelomio, da smo dobile mislim da bi okrenule u našu korist“, objasnila je Aleksandra Jegdić.

Bio je to prvi poraz Srbije na kvalifikacijama u kineskom Ningbou, posle četiri uvodne pobede.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar