Foto: Starsport

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Boris Rojević izjavio je da će naša selekcija u duelu protiv Španije igrati "preko svog maksimuma".

„U goste nam dolazi jedna rukometna velesila. Španija je višestruki svetski i evropski šampion i u svojim redovima ima igrače svetske klase. Ipak, u nedelju garantujemo da ćemo protiv njih dati ne svoj maksimum, već i preko svog maksimuma. Ako svaki igrač pruži još pet ili 10 posto više, uz igru koju smo prikazali u prvom meču, nemamo čega da se bojimo“, rekao je Rojević, a preneo RSS.

Srbija će u nedelju u Novo Sadu dočekati Španiju, u revanš meču baraža za Svetsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ

„Radujemo se što će SPENS biti pun, ovi momci su to zaslužili. Voleli bi da smo kompletni, ali u prvom meču smo pokazali da borbom nadoknađujemo izostanke. Koji kod rezultat bio ja sam ponosan na ovu ekipu, i na to kako se ponašaju i treniraju“, dodao je on.

U prvom meču Španija je na svom terenu slavila sa 32:28.

„Predrag Vejin je dobio poziv naknadno, dan pred meč. Odmah je krenuo na put, promenio nekoliko različitih prevoznih sredstava i posle 15 sati putovanja stigao i pridružio se ekipi. Iako se ispostavilo da je Kojadinović na kraju bio spreman da odigra utakmicu, Vejin nije ulazio u igru, on nije ni želeo da čuje izvinjenje“, izjavio je Rojević.

„Rekao je da je njemu uvek čast da bude deo reprezentacije, makar i na tribinama sedeo i voleo bih da to čuju mlađe generacije rukometaša. Takav odnos prema svojoj zemlji i reprezentaciji pravi je primer, ovim putem se zahvaljujem Peđi na tome, i zato verujem da će ova reprezentacija kroz godine koje dolaze apsolutno donositi radost naciji“, zaključio je Rojević.

Svetsko prvenstvo igra se naredne godine, od 14. januara do 2. februara, a domaćini će biti Hrvatska, Danska i Norveška.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar