Foto: Sportske igre mladih

Prelepa manifestacija.

Jubilarno deseto izdanje Sportskih igara mladih u Srbiji, najavio je u utorak predsednik ove organizacije, Zdravko Marić.

Pročitajte još

Sportske igre mladih je sportsko-edukativni projekat za decu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta koji se održavaju u kontinuitetu od 1996. godine. Ove godine održavaju se 27. Sportske igre mladih u Hrvatskoj, 13. godina u BIH, a Dunav osiguranje Sportske igre mladih u Srbiji slave jubilej, 10 godina druženja sa decom Srbije. Mladi se nadmeću u različitim sportskim disciplinama kao što su: mali fudbal, ulična košarka, tenis, odbojka, odbojka na pesku, rukomet, stoni tenis, šah, atletika, između dve vatre… Svrha ove manifestacije je pre svega zabava, druženje i edukacija mladih. Koncept Sportskih igara mladih u sve tri zemlje je isti: održavanje kvalifikacionih turnira, gradskih finala, Regionalnih finala, Državno finale i Međunarodna završnica. Na Međunarodnoj završnici koja se tradicionalno održava u Splitu, za decu iz zemalja učesnica se organizuje višednevno druženje i takmičenje.

Foto: Sportske igre mladih

Posebnu podršku pružaju ambasadori Sportskih igara mladih, Aleksander Čeferin, Nasser Al-Khelaifi, Johanes Hahn, Luis Figo, Predrag Mijatović, Nemanja Matić, Luka Modrić, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Karl Hanc Rumenige i mnogi drugi.

Svečana ceremonija otvaranje 10. po redu Sportskih igara mladih u Srbiji je 16. juna od 11.00 časova na Trgu republike. Očekuje se više od 3.000 mališana na ceremoniji.

„Velika čast za nas. Sportske igre mladih su več pet godina najveća sportska manifestacija po broju učesnika. Veliki posao smo uradili, veliki broj ljudi radi u igrama mladih. Igre se finansiraju najvećim delom od sponzorskih sredstava. Kao što znate, za decu je apsolutno sve besplatno i time se ponosimo, kao i činjenicom da je kroz igre mladih u prethodnih nekoliko godina prošlo više od 2.500.000 dece. Ponosan sam i na to što u okviru manifestacije radimo i edukativni sadržaj, ovo nije samo sportsko nadmetanje. Ovim putem, želim da spomenem, da smo pokrenuli kampanju pod nazivom „pružam ruku, ne podmičem nogu“, a cilj je da, u ovo vreme kada je vršnjačko nasilje posebno izraženo, se deci ukaže koliko je bitno da podržavaju jedni druge. Organizovali smo i takmičenje u kom će se deca takmičiti u tome koje će poslati najbolju poruku, i ono koje to učini, biće nagrađeno. Hvala ljudima iz grada Beograda, sponzorima i Dunav osiguranju koje je naš glavni sponzor“, rekao je Zdravko Marić, predsednik Sportskih igara mladih.

BONUS VIDEO Snimak sigurnosne kamere – mural Novaka Đokovića uništen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar