Julimar Rohas oborila svetski rekord u troskoku u Beogradu
Julimar Rohas, Foto: Starsport

Emotivno je doživela neverovatan skok za istoriju "kraljice sportova".

Venecuelanska atletičarka Julimar Rohas kaže da je postavljanjem rekorda u troskoku, na Svetskom dvoranskom prvenstvu ostvarila svoj san.

PROČITAJTE JOŠ:

„Pre svega, želim da kažem da sam veoma srećna što sam ovde i što imam priliku da pričam sa vama. Sve je bilo kao san, ceo ovaj dan je bio kao da sanjam, živela sam svoj san. Moj trener i ja smo danas došli sa planom da se zabavimo i tako je i bilo, ja sam u odličnoj formi, pravila sam greške u prvih nekoliko skokova, ali sam kasnije to ispravila. Ivan (trener) i ja smo kao jedna osoba, jako smo povezani. On zna šta ja mislim, ja znam šta on misli i on treba da dobije sve zasluge isto kao i ja. Jako, jako sam srećna zbog ovog rezultata“, rekla je Rohas novinarima.

Ona je skočila 15 metara i 74 centimetra, čime je izvela najbolji skok u istoriji ženskog troskoka.

Taj skok imala u poslednjoj seriji, a pre toga je imala još jedan fantastičan od 15,36 metara. Zanimljivo je da ni sama ne zna da objasni kako je uradila to što je uradila.

„Reći ću vam iskreno da ne znam šta sam uradila drugačije u poslednjem skoku. Moram prvo da pogledam poslednji skok kako bih videla koju sam pripremu uradila i kako bih mogla da vam odgovorim na ovo pitanje. Samo sam slušala sve savete koje mi je trener davao i to je bila savršena priprema“, kaže Rohas.

Julimar je u Tokiju pre manje od godinu dana na otvorenom skočila 15,67 metara, što je takođe bilo za anale atletike.

BONUS VIDEO: Beograd ušao u istoriju, Duplantis oborio svetski rekord

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar