Foto: Predrag Vučković

Preko 800 učesnika na prvom Red Bull Fortmasteru u Beogradu se oprobalo u jednistvenoj trci sa preprekama.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi Red Bull Fortmaster održan je na Beogradskoj tvrđavi, 22. maja, a više od 800 takmičara priredilo je nesvakidašnji spektakl u prvoj trci sa preprekama ikada viđenoj na Kališu.

Takmičari su od 9 ujutru pa sve do kasnog popodneva kroz kvalifikacije, polufinale i finale imali zadatak da prevaziđu 3,5 kilometara uz zahtevne i raznovrsne prepreke, od početne tačke i Kapije Karla VI, pa sve do Velikog Rimskog bunara i Pobednika, koji je bio idealna i simbolična pozicija za trijumfalni cilj. Kalemegdan, koji je obično mesto gradskog okupljanja i odmora, pretvorio se na 12 sati u poligon prepun izazova za sve one koji su želeli da se oprobaju kao Fortmasteri.

Balvani, zidovi za preskakanje, bazeni s vodom, polja panjeva, konopci i tuneli Kališa, bili su neke od 16 prepreka sa kojima su se takmičari suočili, u individualnoj i timskoj konkurenciji, na travi, kamenu, betonu i kroz blato Kališa. Interesantno je napomenuti i da su se za ovu priliku neki od tunela i prolaza koji su godinama bili zatvoreni, privremeno otvorili specijalno, kako bi dodatno učinili ovu trku jedinstvenom i nesvakidašnjom.

Foto: Predrag Vučković

Po troje prvoplasiranih učesnika u individualnoj muškoj i ženskoj, kao i prvoplasirani tim u timskoj konkurenciji, dobili su pored jedinstvenog iskustva u centru prestonice i vredne nagrade.

Po jedna finišer medalja će biti nagrada i naredne tri godine, kada će sve ljubitelje posebnih izazova ovog tipa, koji su kombinacija trčanja, snage i spretnosti, očekivati poduhvat osvajanja po jedne srpske tvrđave godišnje. Oni koji budu učestvovali na sve 4 trke u Red Bull Fortmaster seriji, konačno će 2024. godine moći da od osvojenih finišer medalja sklope jednu i tako postanu ultimativni Red Bull Fortmasteri.

Šampioni prvog srpskog Red Bull Fortmastera u svim kategorijama su Miloš Rajičević (17:27:08), Željko Pavlović (17:55:08) i Miloš Zorić (18:07:00), zatim Jelena Janežić (22:58:09), Ivana Milić (24:11:10) i Milica Prkić (26:06:10). Pobednička ekipa u timskoj konkurenciji je Matador (Marko Đulčić, Uroš Jovanović, Đorđe Jeremić i Kristina Radović) sa vremenom 28:33:10.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare