Mihael Šumaher
Mihael Šumaher; Foto: EPA/ERCOLE COLOMBO

Edi Džordan, veliki prijatelj Mihaela Šumahera, pa i njegov bivši šef prolazi kroz zabranu Korine, supruge legendarnog vozača, po kojoj ne sme da vidi čuvenog sportistu.

Šumaher je od nesreće okružen isključivo članovima porodice i najbližim ljudima koji mogu da ga vide, a izolovan je najčešće u dvocima u Švajcarskoj i na ostrvu Majorka.

Ipak, povremeno se desi da i Korina popusti, ali teško da će to ponovo uraditi jer je Džordan, koji je bio gost Mika, pričao još jednom o zdravstvenom stanju Mihaela o kom se malo toga zna od kada je decembra 2013. godine izleteo sa staze za skijanje i povredio glavu i kičmu.

PROČITAJTE JOŠ

„Što se mene tiče, mene je dirnulo što je Mik kontaktirao i razlog zbog kog sam dirnut je što nije lako znati da tvoj otac ne može da bude deo porodice, da je tu, ali da zapravo“, rekao je i tako opisao tragično stanje u kom se nalazi sedmostruki šampion Formule 1.

Nagađa se šta se dešava sa Nemcem i u kakvom je stanju, a čak ni dokumentarac o njemu nije bilo previše informacija o njegovom zdravstvenom stanju. Poslednji put je u javnosti viđen pre 10 godina i pitanje da li će biti viđen nekada do kraja života.

Džordan se ranije javno žalio da mu je zabranjeno da vidi svog prijatelja.

Irski biznismen je imao svoju formulu u najbržem cirkusu na svetu sve do 2005. godine, a ispričao je jedan razgovor kada je želeo da vidi Mihaela.

„Korina je u jednom trenutku bila u vezi sa mojim vozačem Hajncom-Haraldom Frencenom. Napustila ga je i udala se za MIhaela kasnije. Pošto je znam, kontaktirao sam je i pitao sam da li bih mogao da dođem da vidim Šumahera. Dobio sam negativan odgovor. Rekla mi je da niko ne može da ga vidi osim najbližih članova porodice. Nedugo posle toga mi je prišao njegov sin Mik i zaista je divan momak“, rekao je Džordan.

Foto: EPA/ GIORGIO BENVENUTI

Možda je i to razlog zbog kog Džordan sumnja da je Nemac najbolji vozač u istoriji Formule 1.

„Ne bih se složio sa tim da je Šumi najbolji svih vremena. Po malo sam rezervisan po tom pitanju. Naravno, to je samo moje mišljenje, svako ima pravo na svoje. Bio je sjajan, nema sumnje u to, mada mi se nikada nije dopadao njegov stil trkanja“, poručio je Džordan.

Pod njegovom komandom je Šumahero vozio samo jednom prilikom, u Belgiji 1991. godine u kvalifikacijama.

Podsećamo, Šumaher je tokom skijanja sa sinom Mikom u decembru 2013. izleteo van staze i glavom udario u stenu i tada je za njega i njegove voljene počeo najteži period u životu. Dva puta je operisan u Grenoblu, a doktori su već u prvim danima nakon nesreće procenili da mu je zaštitna kaciga spasila život.

BONUS VIDEO Mihael Šumaher dobio mural u Sarajevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar