Foto: EPA-EFE/MATT DUNHAM

Vozač Ferarija Karlos Sainc morao je u bolnicu zbog upale slepog creva zbog koje je morao da se na neko vreme odvoji od bolida Formule 1.

Ferari je morao da reaguje odmah, pa da svog vozača za trku u Saudijskoj Arabiji zameni Oliverom Birmanom, zbog čega Oliver neće učestvovati u F2 šampionatu.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz Skuderije su u petak naveli da je Sainc uspešno operisan i da će uslediti period oporavka. Tim nije naveo koliko će vozač pauzirati.

„Dopuna informacije u vezi sa Saincom. Karlos je završio s operacijom, sve je prošlo dobro i on se sada odmara u bolnici. Šaljemo mu punu podršku i želimo mu brz oporavak“. naveli su iz njegove F1 ekipe.

Sainc je inače u Ferariju dok u Skuderiju ne pređe Luis Hamilton, aktuelni vozač Mercedesa, što će se desiti 2025. godine.

„Usled današnjih vesti, Skuderija Ferari i ja ćemo se razići na kraju 2024. godine. I dalje imamo ispred sebe dugačku sezonu i, kao i uvek, daću sve od sebe za tim i za navijače širom sveta. Vesti o mojoj budućnosti biće objavljene blagovremeno“, napisao je Sainc početkom ove godine.

On je u prvoj trci sezone u Bahreinu bio na podijumu na trećem mestu iza Serhija Pereza i Maksa Ferstapena, aktuelnog šampiona „najbržeg cirkusa na svetu“.

BONUS VIDEO: Formula 1 i u 2024. samo na Sport Klubu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar