Foto: RSS

Još jedna pobeda i ulazi se u borbu za medalje.

Mladi rukometaši Srbije plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva za igrače do 21 godine, pošto su u meču poslednjeg, trećeg kola Grupe 4 pobedili domaćina Grčku sa 34:23 (15:12).

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je zabeležila dve pobede u grupi, i sa četiri osvojena boda i drugog mesta u grupi ide u četvrtfinale prvenstva.

Prvih 15 minuta igre pripalo je domaćoj ekipi. Zaigrali su Grci konsolidovano od starta i održavali vođstvo sve do sredine poluvremena kada se probudila ekipa selektora Teodorovića.

Najpre su juniori Srbije stigli do izjednačenja, a potom i čvrstom odbranom uz nekoliko sjajnih parada Krivokapića uspeli da sačuvaju svoj gol dok su sa druge strane tresli mrežu protivničkog i obezbedili tri gola prednosti do pauze.

Nastavili su u istom ritmu srpski reprezentativci, a Krivokapić je gotovo “spustio roletnu”, odbranio je i sedmerac a za 10 minuta primio samo dva gola te je na semaforu stajalo 21:14.

Ipak, vratili su se Grci, u dva navrata koristili su greške Srbije i postizali po dva vezana gola te su naterali srpskog selektora da zatraži tajm-aut pri rezultatu 21:18. Urodilo je plodom, preuzeli su „orlići“ kontrolu nad igrom i mirno priveli meč kraju sa čak 11 golova prednosti.

Nagrada za igrača utakmice otišla je u ruke Miloša Kosa koji je zabeležio pet pogodaka, dok je najbolji strelac ekipe bio Mateja Dodić sa osam golova na svom kontu. Kod Grčke bolji od ostalih bili su Kristos Papajanis i Janis Vasileu sa po četiri gola.

BONUS VIDEO Rukomet se vratio u Čačak: Mladi Čačani zaslužni za afirmaciju ovog sporta u gradu na Moravi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar