Foto: EPA/LASZLO BELICZAY

Ime Mihaela Šumahera ponovo se našlo u centru pažnje svetske javnosti zbog pitanja da li je prisustvovao venčanju svoje ćerke Đine. A šta znamo o njegovom stanju 11 godina nakon stravične nesreće?

Mihael Šumaher, sedmostruki šampion sveta u Formuli 1, ostaće upamćen kao jedan od najboljih vozača u istoriji „najbržeg cirkusa na svetu“.

Ipak, uprkos tome što je svet iz godine u godinu oduševljavao fantastičnim vožnjama u bolidu Ferarija, svet je 29. decembra 2013. godine u šoku ispratio vest o nesreći koja se dogodila čuvenom Šumiju, koji je godinu dana ranije, u novembru 2012, po drugi put otišao u penziju.

PROČITAJTE JOŠ...

Šta se dogodilo?

Mihael je tog dana bio sa sinom Mikom na skijanju u francuskom ski centru Meribel. Skijali su na neobeleženom i nebezbednom delu staze kada je Mihael izgubio ravnotežu, pao i udario glavom o kamen.

Kako je saopšteno kasnije, to što je nosio kacigu mu je sačuvalo život, ali je pretrpeo ozbiljnu povredu glave zbog čega je u stanu bez svesti prebačen u bolnicu u Grenoblu.

Zbog povrede mozga stavljen je u indukovanu komu, više puta je i operisan.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi znaci poboljšanja usledili su u martu 2014, da bi mesec dana kasnije lekari počeli da ga bude iz kome. U junu je bolnicu u Francuskoj zamenio medicinskom ustanovom u Lozani u Švajcarskoj, koju je napustio u septembru te godine.

Potom su stigle i prve informacije o njegovom stanju. Prvo je saopšteno da je „paralizovan i nalazi se u kolicima“, te da „ne može da govori i da ima problema sa pamćenjem“, a poslednja javna informacija kojuje saopštila neka osoba bliska Šumaheru bila je da se njegovo stanje „postepeno popravlja usled teških povreda glave koje je pretrpeo.“

Od te izjave njegove menadžerke Sabine Kem koju je dala u maju 2015. godine, bilo kakvih informacija o zdravstvenom stanju Mihaela Šumahera nema.

Tek povremeno se desi da neko iznese neko svoje iskustvo, poput Žana Toda, nekadašnjeg šefa tima u Ferariju sa kojim je Šumaher postigao najveće uspehe, koji je istakao da Mihael „napreduje“, ali i da „ima problema sa komunikacijom“.

Iako nema zvaničnih informacija o njegovom stanju, jasno je da ono nije dobro, te da porodica na čelu sa suprugom Korinom na sve načine – sviđali se oni njegovim navijačima ili ne – pokušava da mu pomogne i da ga sačuva od pritiska javnosti u kojoj se čuveni vozač već deset godina nije pojavio.

Mihael i Korina Šumaher
Foto: EPA-EFE/OLIVER MULTHAUP

No, ni ti pokušaji nisu uvek urodili plodom. Naime, porodica Mihaela Šumahera susrela se sa jednom neprijatnom situacijom, kada su trojica počinitelja pokušali da ucene porodicu čuvenog vozača za čak 15 miliona evra.

Oglasio se i još jedan prijatelj čegendarnog Nemca koji je otkrio nove detalje Šumaherovog stanja.

Porodica je u međuvremenu počela da rasprodaje njegove luksuzne satove po neverovatnoj ceni, dok je sud doneo odluku o kazni „teškoj“ čak 200.000 evra zbog lažnog intervjua.

BONUS VIDEO Hamilton brisao suze radosnice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar