Foto: Javier SORIANO / AFP / Profimedia

Srpska tekvondistkinja Milica Mandić opisala je da se najviše plaši neuspeha i dočarala je neke od najlepših trenutaka bogate karijere.

Završila ju je na najbolji mogući način, drugim olimpijskim zlatom, prošle godine u Tokiju.

PROČITAJTE JOŠ:

U opširnom intervjuu za Sportski žurnal, ispričala je i da joj je između dva zlata, najpre u Londonu 2012, a onda i Tokija 2021, Rio de Žaneiro bio velika lekcija.

Mandićeva, koja je zbog zlata u Japanu, dobila i mural sa svojim likom u beogradskom naselju „Stepa Stepanović“, kaže da joj je strah dolazio do izražaja posebno na Olimpijskim igrama.

„Uvek onaj od neuspeha. Pogotovo na Igrama. Kod nas nema mnogo publike, nema toliko medijske pažnje, čak ni na svetskim i evropskim šampionatima. I onda dođu Olimpijske igre gde su svi vrhunski sportisti, gde ste deo fantastičnog tima, prati vas cela zemlja, to je ogroman pritisak. I sve se to događa samo jednom u četiri godine. Ceo taj put dok se kvalifikuješ, dok dođeš tamo, vidiš koliko si se spremao i u narednom trenutku potoneš zbog pritiska“, kaže Mandićeva.

I dalje trenira rekreativno 4, 5 puta nedeljno, ali i putem „lajvstrimova“ prati borbe i okršaje drugih takmičarki da bi ostala u toku.

Tokom dvadesetak godina duge karijere, Milica kaže da je imala više sjajnih momenata.

„Je l’ može odmah tri? To su Olimpijske igre 2012, kruna karijere Igre 2020. i Svetsko prvenstvo 2017. Naravno, tri zlata“, kaže Mandićeva.

Zanimljivo je da su joj ista takmičenja i tri najteža momenta, ali izdvaja Svetsko prvenstvo.

„Ponovila bih ova tri koja sam istakla pod najlepši momenat. Svako od ta tri takmičenja nosi neku priču. Možda mi je Svetsko prvenstvo bilo najteže. Tad sam i privatno bila pod pritiskom. Zaređale su se neke povredice, zdravstveni problemi u porodici… otišla sam potpuno nespremna, sa par nedelja treninga i osvojila zlato. Taj uspeh me toliko ispunjava kao i olimpijske medalje, jer su prethodili ogromni problemi“, istakla je Milica Mandić.

BONUS VIDEO: Evo šta je Milica rekla o otkrivanju murala u „Stepi“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar