Legendarni sportski novinar Radio-televizije Vojvodine, Lazo Bakmaz, završio je profesionalnu karijeru dugu 40 godina i otišao u penziju. O tome je govorio dirljivo i u uključenju za "Probudi se" na TV Nova.

PROČITAJTE JOŠ

„Toliko od mene poštovani gledaoci, hvala vam na strpljenju, poverenju i na spremnosti da sve ove godine zajedno smenjujemo milenijume – 40 godina prateći sportske događaje, od Tokija do Rio de Žaneira. Ja u penziju, a vi? Ostanite uz programe Radio-televizije Vojvodine sa mladim novinarskim lavovima i lavicama, Vojvodine ravne i Srbije cele“, reči su kojima se Lazo Bakmaz oprostio od gledalaca.

Onda su se od njega biranim rečima oprostili Mijat Gaćinović, Ivana Španović, Mihail Dudaš i Borislava Perić Ranković, što je Laza dovelo do ivice suza.

Dobitnik je Majske i Spartakove nagrade i nagrade za životno delo, izveštavao je sa mnogih velikih takmičenja, evropskih i svetskih prvenstava i paraolimpijskih igara.

Za Novu je i opisao kako izgleda tehnološka revolucija koja je uticala i na novinarstvo.

„Kada sam kretao u Tokio na Svetsko prvenstvo u atletici 1991. godine, nosio sam dva kofera, u jednom su bile lične stvari, u drugom sportska literatura. Danas, osim ličnih stvari, ne treba mi ništa osim onog džepnog računara u kom sve lepo piše. Međutim to je mač sa dve oštrice, moja preporuka mladim kolegama je ‘manite se interneta.’ Zapravo, osmotrite ga perifernim vidom, ispred sebe gledajte, emociju doživite i pokušajte da je uobličite i na svoj način prenesete gledaocima, slušaocima i čitaocima“, kaže Bakmaz, a celo njegovo uključenje možete pogledati u vrhu teksta.

BONUS VIDEO Navijanje Grobara i bakljada navijača Anortozisa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar