Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Neki ljudi misle da je sasvim opravdano ubijati životinje, što uključuje i pse lutalice.

Srpska atletska šampionka Ivana Vuleta reagovala je zbog najavljene promene Zakona o dobrobiti životinja kojom bi se podrazumevalo da one mogu da se ubijaju u azilima.

PROČITAJTE JOŠ:

Postupak za promenu je pokrenulo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na čijem je čelu ministarka Jelena Tanasković.

Sporna i veoma ružna promena znači da građani Srbije, koji su i do sada deo svojih prihoda kroz poreze usmeravali i na dobrobit životinja, treba da prihvate novi zakon po kom bi ubijanje „iz milosrđa“ bilo dopušteno.

Jelena Jevtović iz Radne grupe za izradu nacrta Zakona o dobrobiti životinja je kazala da je „nažalost Srbija zemlja pakla za životinje u kojima je jedini srećan momenat za njih onaj kada umiru jer tada prestaje sav bol, patnja i užas u kojem žive“.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Ne davimo Beograd / Zeleno-levi front (@nedavimobgd)

To ne opravdava potpuni nedostatak empatije države za životinje i potpuni izostanak kazne za pojedince koji ih muče i ubijaju po ulicama i drugim mestima, ili ih neadekvatno čuvaju u svojim domaćinstvima.

Najave promena u zakonu, kojima bi se dopustilo i uzgajanje životinja zbog upotrebe njihovog krzna, nije naišlo blagonaklono u pokretu „Ne davimo Beograd“.

Sudeći po reakciji, zbog najave da bi životinje mogle da budu ubijane u prihvatilištima, besno je reagovala i Vuleta koja je podelila objavu „Ne davimo Beograd“ i ostavila tri ljutita emodžija, mada nije o tome rekla ni reč.

Foto: Printscreen Instagram / ivanaspanovic

BONUS VIDEO: Vuleta nakon bronze na Evropskom dvoranskom prvenstvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar