Foto: EPA-EFE/TYLER SMITH

Vrh penkala Patrika Mahomsa probio je barijeru od pola milijarde dolara, koliko će Kanzas Siti Čifs njemu isplatiti za desetogodišnji ugovor.

Tačnije 477 miliona, plus 26 za bonuse koje će, ukoliko ga povrede zaobiđu, momak rođen u Tekasu, lako dohvatiti, kao što su saigrači lako hvatali njegove lopte na putu do trofeja Vinsa Lombardija koji se dodeljuje šampionu NFL, a koji bi teško bio Mahomsovim rukama da nije poslušao majčin savet.

#related-news_0

Naime, kao talentovani igrač bejzbola, a imao je na koga da „povuče“, jer mu je otac po kome nosi ime, više od deceniju igrao u MLB, Patrik Mlađi je pred početak treće godine u srednjoj školi želeo da stavi tačku na fudbalsku karijeru.

„Došao je kod mene da mi kaže da želi da prekine da igra fudbal, ali sam mu odgovorila da će zažaliti ako to uradi“, svojevremeno je rekla njegova majka Rendi.

Poslušao je majčine reči, iako ga su ga Detroit Tajgers draftovali 2014. u 37. rundi (1120. pik), a ljubav prema bejzbolu držala i na fakultetu Teksas Tek koji mu je dao stipendiju zbog fudbalskog talenta.

Ipak, na prve dve godine nije se nagledao šansi na fudbalskom timu, pa je udarao palicom po loptici, da bi prelomni trenutak bio pred početak treće godine studija kada se pozdravio s bejzbolom i opredelio se za fudbal.

U porodici bivšeg igrača MLB koji je igranjem obezbedio ostalim članovima pristojan život, verovatno bi bilo koje povišene reči što je sin izabrao drugačiji put, ali je otac doputio ne obojoici sinova i ćerki da izaberu put.

A njihov put, pre svega Patrikov koji je poobarao silne NFL rekorde, pokazao ispravan…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar