Foto: Screenshot Youtube RTL

Njegovu karijeru obeležili su skandali, a plovi iz otkaza u otkaz.

Hrvoje Horvat, bivši selektor rukometaša Hrvatske, napravio je pravi cirkus na Svetskom prvenstvu i razbesneo je čitavu Hrvatsku, a sada je dobio otkaz u Veclaru, nemačkom bundesligašu.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je trener Jovici Nikoliću čitavih tri meseca, a Veclar je u poslednjih devet mečeva slavio samo jednom. Jedan od razloga je to što Horvat nije bio koncentrisan na sadašnji posao jer je sebi već osigurao sledeći posao.

Otišao je sa mesta selektora Hrvatske nakon najblaže rečeno čudnog nastupa pred kamerama i nakon što je iznervirao rukometne legende, a sada je popio otkaz jer je odlučio da saopšti Upravi da je već dogovorio da će u drugom klubu raditi posao sledeće godine.

Ekspresno je morao da pakuje kofere.

„Potreban nam je neko ko daje sve za klub, za naše navijače i sponzore. Trener je deo toga, naročito glavni trener koji ne sme da ima izlazna vrata. Svako bi trebalo ovde da radi za svakoga, pun energije ka ostvarenju cilja“, rekao je Bjorn Seip, sportski direktor.

Zatim se oglasio i Jasmin Čamdžić koji je otkrio da je Horvat napravio veći problem nego što se isprva mislilo.

„Posle dogovora sa mnom, ali takođe za upravu i nadzorni odbor, ovo je apsolutno kršenje dogovora koji smo imali. Bilo je dogovoreno da ćemo pričati o budućnosti tek kada ostvarimo cilj opstanka u ligi“, rekao je Čamdžić.

Veclar ima dva boda više od Mindena, koji se nalazi u zoni ispadanja, ali Veclar ima i dve utakmice više. Trener Filip Mirkulovski će preuzeti nemački klub, bivši srednji bek reprezentacije Severne Makedonije koji je tokom 2022. godine već obavljao isti posao.

Kada je Hrvatska ispala sa Svetskog prvenstva Horvat je izašao pred kamere i poslao srca, a nije ni odgovarao na pitanja novinarke nego je samo pomerao usta.

Napao ga je Petar Metličić, ali čak i rođena sestra koja je poručila da „go*** nije bilo vredno rizika u ratu“.

„Ovo je sramota, ovo nikad nisam doživeo. Možemo pričati o igračima, utakmici, ali ovo je nepoštovanje. Cveba Horvat, vrime je – tako mi kažemo u Splitu. I svi oni koji su ga ovde doveli. Ovakvo ponašanje… Za mene je to nedopustivo“, rekao je Metličić.

BONUS VIDEO Škrbić o Toniju Đeroni: Ja sam možda glavni krivac što je došao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar